Звезда убедљива против Воше

Фудбалери Црвене звезде савладали у дербију кола Војводину са 4:1. Црвено-бели нанели први пораз новосадској екипи у сезони и вратили се на лидерску позицију.

Фудбалери Црвене звезде вратили су се на прво место табеле Супер лиге, пошто су на свом терену у дербију десетог кола победили Војводину са 4:1.

Голове за домаћина постигли су Џон Руиз у 11, Мичел Доналд у 64, Срђан Плавшић у 69. и Славољуб Срнић у 90. минуту меча. Стрелац за Војводину био је Филип Малбашић у 43. минуту. 

Звезда је добро почела утакмицу и повела већ у 11. минуту, добрим ударцем Руиза са 20 метара, али црвено-бели нису искористили налет, пошто је Вијеира девет минута касније пропустио одличну прилику.

Португалски нападач је изашао сам пред гол Војводине и одлучио да шутира, иако је имао самог Гелора Кангу на другој страни. Гости су тај промашај искористили два минута пред полувреме.

Изједначујућем голу претходила је велика грешка Канге, који је додао лопту у ноге Мелегу, а капитен Војводине је одлично упослио Малбашића, који је остао сам испред Филипа Манојловића и лако га савладао.

Екипе су на почетку другог дела биле изједначене, а Звезда је поново повела у 56. минуту после одузете лопте на средини терена и одличне комбинације домаћих играча. Канга је додао до Руиза на бок, а он је асистирао Доналду, који се одлично снашао и донео црвено-белима нову предност.

Звезда други пут није дозволила пад, већ је увећала предност шест минута касније. Руиз је добро прошао, али и био заустављен, Канги је одбранио Кордић, а лопта се одбила до Плавшића, коме није било тешко да постигне погодак.

Звезда је после трећег гола имала неколико одличних прилика преко Вијеире, али португалски нападач није савладао Кордића. Најбољу је имао када је Марко Полетановић одлично прошао, али му је Кордић одбранио, а лопта се одбила до Вијеире, који је промашио празан гол.

Коначан резултат постављен је у 90. минуту, после контранапада Срђана Плавшића, који је центрирао до Срнића, а крилни фудбалер црвено-белих је примио лопту и шутирао. Кордић је закачио лопту, али се онда одбила у гол.

Звезда је победом скинула Војводину са првог места и сада има 25 бодова. Војводина је друга са 23, а трећи, са 20 бодова, јесте нишки Раднички, који је код куће победио Радник са 1:0.

Раније данас, Партизан је у гостима победио Металац 1:0 и сада је четврти са 19 бодова.

Одмах иза Партизана је Младост, која је код куће вечерас победила Бачку 1:0 и тако освојила свој 18. бод. Вождовац је прекинуо низ од три меча без победе, пошто је на свом терену савладао Нови Пазар са 2:0.

Напредак је код куће победио Спартак 1:0 и сада је на деоби шестог места са својим данашњим ривалом.

Јавор није успео да прекине серију од шест утакмица без победе, пошто је данас остварио четврти узастопни реми, одигравши 1:1 са Борцем из Чачка. "Зебре" су овим бодом прекинуле серију од три пораза, али су сада последње на табели са шест бодова, колико има и претпоследњи Чукарички, али уз бољу гол разлику.

Бачка је изнад њих са седам бодова. Радник је 12. на табели са девет бодова, а Нови Пазар 13. са осам.

Овако је протекао меч:

21.00 - Крај меча.

20.58 - ГОЛ! Нови гол за Звезду, Срнић је затресао мрежу.

20.30 - ГОЛ! Плавшић је увећао предност домаћина.

20.25 - ГОЛ! Поново води Звезда, Мичел Доналд је постигао гол.

20.10 - Почео је други део игре.

19.53 - Полувреме.

19.44 - ГОЛ! Филип Малбашић доноси изједначење Војводини.

19.12 - ГОЛ! Не толико јак, колико прецизан ударац Џона Руиза, Црвена звезда води са 1:0.

19.00 - Почео је меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво