Божовић: Били смо у апатији, ова победа ће много значити

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да ће победа над Војводином много значити његовим фудбалерима због самопоуздања и да ће им помоћи да изађу из кризе након испадања из Европе и пораза у "вечитом" дербију.

"Добро је што смо победили лидера на табели. После свих наших страдања, читава екипа је била у апатији па нам је ова победа битна да се издигнемо и значиће нам даље у овом шампионату, који ће трајати још дуго", рекао је Божовић новинарима после утакмице.

Звезда је вратила прво место у првенству, пошто је на свом стадиону са 4:1 победила Војводину у 10. колу Супер лиге Србије.

"Надам се да можемо овако да наставимо. Није нам лако пао пораз у дербију и испадање из Европе. Екипа је ушла у психичку кризу", казао је тренер црвено-белих.

Он је објаснио шта је поручио играчима на полувремену.

"Не много. Рекао сам им да је утакмица била добра, да су добро играли у односу на претходне и рекао сам им да тако наставе, доћи ће гол и победа ако буду упорни и боре се мало више. Не могу да кажем да су ме послушали, али тако је испало", испричао је Божовић.

Тренер београдског клуба је рекао да је Војводина дошла да се надиграва, да је утакмица била лепа, да су људи имали шта да виде и да му је криво што на трибинама није било више гледалаца.

Фудбалер из Костарике Џон Руиз одиграо је најбољу утакмицу од како је летос дошао у Звезду, што је Божовића посебно обрадовало.

"Руиз је играо у Дњепру и ту дао 12 голова, све на исти начин. Било је питање времена када ће он да заигра. Били смо без тренинга, само смо играли утакмице. Он је дошао неспреман. Мислим да он може још боље, ово није његов максимум", рекао је Божовић.

Када је реч о нападачу Угу Вијеири, тренер је рекао да му је криво што португалски нападач није дао гол.

"Уго се много добро кретао. Није га хтео гол и намерно сам га држао јер сам мислио да ће имати среће и дати гол за самопоуздање када се Војводина отворила. Заменио сам га да га публика поздрави, да схвати да има подршку", открио је тренер Звезде.

Црвено-бели ће у наредном колу гостовати Јавору у Ивањици, док ће Војводина дочекати Металац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи