Божовић: Шансе и даље половичне

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић задовољан је резултатом против бугарског Лудогореца, али признаје да жали што његова екипа није издржала до краја код предности.

"У другом полувремену смо играли боље, имали смо неколико шанси и дали два гола и штета што смо наивно примили други гол. Ништа није решено, шансе су и даље 50-50. Код 1:0 сам био задовољан тим резултатом, али када смо повели 2:1, мислим да је требало да издржимо до краја", рекао је Божовић новинарима после утакмице.

Звезда је у Разграду играла нерешено 2:2 са Лудогорецом, у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

"Утакмица је била тешка, као што смо и очекивали. Лудогорец је изванредна екипа. Прво полувреме нисмо успели да повежемо ништа и ништа нисмо направили. А, могу да кажем и да нисмо навикли да играмо на овако брзој подлози, требало нам је времена да се навикнемо", казао је Божовић.

Он је навео да ће се сви после дуела у Београду жалити на терен. Како је истакао, очекује 40 до 50 хиљада људи и велику подршку у реваншу.

Божовић је навео да је играчима на полувремену, код резултата 0:1, поручио да почну да играју и да се не плаше јер проблема нема.

"Боље да изгубимо, а да смо нешто пробали", рекао је играчима.

Божовић је задовољан како је Александар Катаи одиграо на позицији шпица и рекао да му је жао што није дао још један гол.

Када је реч о Гелору Канги, Божовић је навео да фудбалер из Габона још није показао шта уме и да је то играч који "може да трчи два дана".

Стрелац првог гола за црвено-беле Александар Катаи позвао је публику да његовом тиму пружи велику подршку јер ће му она бити преко потребна у реваншу.

"Ништа није завршено, без обзира на то што имамо јако позитиван резултат. Позивам навијаче да у што већем броју испуне стадион, њихова подршка нам је веома битна. Свесни смо да још ништа нисмо завршили, али смо задовољни што смо дали два гола и криво ми је што смо онако примили други гол. Лудогорец је чврста екипа која уме да игра фудбал. Задовољан сам и победом и игром. Нисмо били концетрисани у првом полувремену, али смо се договорили у свлачионици да форсирамо пас игру", рекао је Катаи.

Луис Ибањес је рекао да жали за бољим резултатом у Разграду.

"Недостајала нам је концентрација у финишу. Могли смо и боље да прођемо, али имамо резултат који нам даје шансе код куће. Шансе су и даље 50-50. Лудогорец је добра екипа и сигурно ће доћи у Београд да игра као и овде. Психолошка предност можда и јесте на нашој страни. Нисмо изгубили, што је и била жеља, а дали смо два гола, што ће нам пуно значити", рекао је Ибањес.

Зоран Рендулић је рекао да не сме да се ствара еуфорија.

"Не треба дизати еуфорију, чека нас још тежа утакмица у Београду. Да нам је неко пре утакмице да ћемо дати два гола у гостима, одмах бисмо прихватили. Нисмо били фаворити пре овог двомеча, али сада јесмо", рекао је Рендулић.

Упитан да ли су грешке биле плод несигурности и неспоразума, Рендулић је одговорио одрично.

"Голови нису били плод несигурности већ непотпуне физичке спремне. Биће потребно време да будемо максимално спремни", додао је он.

Дерменџијев: Не плашимо се реванша у Београду

Тренер Лудогореца Георги Дерменџијев верује да његова екипа после 2:2 са Црвеном звездом има велике шансе у реваншу.

"Моји играчи су показали дозу нервозе, оправдано јер је улог велики. Публика у Београду неће бити проблем јер је већина наших играча играло пред толиким бројем навијача", рекао је Дерменџијев после утакмице.

Он је оценио да су два гола у гостима велика предност Звезде, али да је Лудогорец спреман за реванш и да се нада да ће тај тим проћи у наредну рунду.

"Прво полувреме смо одиграли веома добро и пропустили изгледне шансе да дамо још који гол. Брзо смо примили гол у другом, који нас је пореметио. Мислим да је активан резултат и да имамо велике шансе у реваншу", казао је Дерменџијев.

Он сматра да ће тактички спремнија екипа изаћи као победник двомеча, а уверен је да ће добро одиграти у реваншу.

"Звезда није успела да нас изненади, као што ми нисмо успели да изненадимо њу. То је велики клуб са великом историјом и изузетним тренером Миодрагом Божовићем, који је успео да тотално препороди екипу", рекао је Дерменџијев.

Лудогорец ће због дуела са Звездом пропустити прво коло првенства Бугарске, а тренер тог тима је оценио да то није добро за екипу јер се кроз утакмице уиграва тим.

Реванш ће се играти следећег уторка у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи