Звезда опрезна и оптимистична отпутовала у Разград

Фудбалери Црвене звезде са много оптимизма отпутовали су данас у Бугарску на први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Лудогореца. Верујемо да можемо да направимо добар резултат у Разграду, поручује леви бек Ибањез. Велики је притисак, додаје Катаи.

Тренер Миодраг Божовић на пут у град Шумен, где ће бити смештени и који се налази на 40 километара од Разграда, повео је 20 фудбалера.

На списку су: Дамир Кахриман, Немања Супић, Милош Цветковић, Марко Петковић, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Томас Фибел, Луис Ибањез, Михаило Ристић, Мичел Доналд, Дамијан ле Талек, Марко Полетановић, Срђан Плавшић, Гелор Канга, Славољуб Срнић, Џон Руиз, Александар Катаи, Пабло Моуче, Уго Вијеира и Предраг Сикимић.

"Верујемо да можемо да направимо добар резултат у Разграду и у реваншу обезбедимо пролаз. Нисмо одиграли пуно утакмица до сада, морамо да се уиграмо, али предност је што ћемо реванш играти пред нашим навијачима и у сјајној атмосфери", рекао је Луис Ибањез Танјугу на Аеродрому "Никола Тесла" пред полазак.

Аргентински леви бек истиче да верује да његова екипа може да се из Бугарске врати без примљеног гола.

"Лудогорец има добре играче, посебно тројицу у нападу, а ту је још везиста и репрезентативац Бугарске Марселињо, који је врхунски играч. Ипак, сигуран сам да ће нам тренер Миодраг Божовић указати које су наше шансе, а битно је да не примимо гол у Разграду."

Ибањез је додао да одбрана још није уиграна, али и да не мисли да је само она разлог што су црвено-бели против Валете и Напретка примили укупно четири гола.

"Сви причају – проблем је одбрана, али фудбал се игра 11 против 11. Први одбрамбени играч је нападач, а не само последња четворка. Ако противнички фудбалери против нас из одбране стално долазе у ситуацији 'један на један' онда није само одбрана проблем... Можда ми из одбране не функционишемо како би требало, али се не бранимо само ми, као што не нападају само офанзивци."

Његов саиграч Александар Катаи поручио је да веома цени Лудогорец и истакао да нема много мана.

"Очекују нас два тешка дуела са Лудогорецом, знамо да има квалитетан тим, у који је уложено много новца. Валета је показала да није онаква каквом су је представили, а Лудогорец је озбиљнија екипа, која је на свим позицијама јака. Потребно нам је више концентрације јер рано примамо голове, док с друге стране немамо проблем са постизањем погодака", рекао је Катаи Танјугу.

Зведина "десетка" сматра да се осећа велики притисак због великог улога који доноси дуел са бугарским шампионом.

"Велики је притисак на нама, сваки почетак је тежак, а екипа није уиграна и у потпуности спремна. Када дође овакав меч, онда је притисак израженији. Идеално је што играмо реванш, надам се да ћемо извући позитиван резултат у Бугарској. У Београду нас очекује пуна Маракана и то је велики плус."

Први дуел Лудогореца и Црвене звезде игра се у уторак од 20 сати на распродатом стадиону у Разграду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво