Трећи меч Партизана без голова, Бачка освојила бод

Фудбалери Бачке и Партизана одиграли су у Новом Саду нерешено 0:0 у утакмици првог кола Супер лиге Србије. Раднички после преокрета до победе против Чукаричког.

Партизан је тако после двомеча са Заглебјем у квалификацијама за Лигу Европа одиграо и трећу утакмицу у којој није успео да постигне гол.

Навијачи црно-белих су на стадиону Карађорђе у Новом Саду у више наврата скандирали: "Управа напоље" и "Томићу одлази".

Црно-бели су у првом полувремену имали више лопту у свом поседу, али нису успели да материјализују теренску иницијативу, односно нису нити једном шутирали у оквир гола.

На другој страни, Бачка се углавном бранила, али је дебитант у Супер лиги Србије имао и најбољу шансу у првих 45 минута. Бачка је до предности могла већ у деветом минуту, али је Мирослав Бјелош са ивице шеснаестерца погодио пречку Партизановог гола.

Екипа из Хумске је једину праву прилику у првом полувремену имала у 31. минуту када је лопта после корнера и покушаја Ђурђића стигла до Мирослава Радовића али голман Бачке добро интервенисао.

Црно-бели су на почетку другог полувремена, у 49. минуту, тражили пенал пошто је оборен Дарко Брашанац, али судија проценио да је прекршај био ван казненог простора.
Изабраници Ивана Томића су, како је утакмица одмицала, све више стезали обруч око гола Бачке.

У 70. минуту велику шансу је имао Брашанац, а потом је у 81. минуту Мирослав Бјелош зарадио други жути картон и олакшао посао екипи из Београда, али голова до краја меча ипак није било.

Партизан у другом колу Супер лиге Србије игра против Напретка у Крушевцу, док Бачка гостује Војводини.

Фудбалери Радничког победили су у Нишу екипу Чукаричког са 2:1.

До прва три бода у новој сезони екипа с Чаира дошла је после преокрета, пошто је на полувремену губила са 0:1.

Предност Чукаричком донео је Марко Томић у 42. мунуту, али је Раднички головима Марка Мркића и Саше Стојановћа у 75, односно 85. минуту стигао до тријумфа.

Екипа с Бановог брда утакмицу је завршила са десеторицом играча на терену, пошто је Обенг Реган у 68. миниту зарадио други жути картон.

Раднички у другом колу гостује Спартаку, док Чукарички дочекује Радник. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво