Читај ми!

Хулк у Шангају уз рекордан трансфер азијског фудбала

Досадашњи фудбалер Зенита из Санкт Петербурга Бразилац Хулк потписао је уговор са кинеским клубом Шангај СИПГ.

Шангај није навео детаље уговора, али руски медији навели су да је вредан 41,5 милиона фунти (50 милиона евра), што је рекордан трансфер азијског фудбала.

Шангај је тако оборио рекорд клуба Ђангсу Сунинга, који је платио за Алеша Тешеиру 38,4 милиона фунти.

Хулк (29) је играо за Зенит од 2012. године и постигао је 75 голова. Он је током каријере играо за три јапанска клуба пре него што је 2008. године потписао за Порто.

Шангај предводи шведски тренер Свен Горан Ериксон. Клуб је тренутно четврти на табели, а у прошлој сезони био је вицешампион.

Кинески клубови су у зимском прелазном року потрошили 300 милиона долара на довођење страних играча. У јануару и фебруару у Кину су, између осталих, отишли и Езекијел Лавеци, Алеш Тешеира, Џексон Мартинез и Жервињо.

Фудбалски савез Кине је у марту саопштио да до 2050. године планира да постане "светска фудбалска велесила".

Кина је 81. на светској ранг листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА) и играла је једном на Светском првенству, 2002. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво