Србија убедљиво победила Литванију

Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Литваније у трећем колу седме квалификационе групе за одлазак на СП 2010. у Јужној Африци, резултатом 3:0. Стрелци за наш тим били су Бане Ивановић у шестом, Милош Красић у 34. и Никола Жигић у 82. минуту.

Око 15 000 гледалаца на стадиону Црвене звезде присуствовало је квалификационој утакмици групе седам између Србије и Литваније.

Србија: Стојковић, Ивановић, Видић, Драгутиновић, Обрадовић, Милијаш, Станковић, Јовановић, Красић, Жигић, Пантелић.

Већ на самом почетку утакмице покушао је Марко Пантелић, али је голман Литваније добро реаговао. Лопта је отишла у корнер после којег је Бане Ивановић изванредно скочио у шеснаестерцу гостију и постигао погодак главом. Играо се шести минут - 1:0 за Србију.

У 16. минуту добра акција Пантелића и Јовановића. Милан Јовановић шутира искоса са леве стране, али непрецизно, поред десне стативе гола Литванија.

Марко Пантелић одлично је прихватио лопту у шеснаестерцу Литваније, лепо се окренуо и ослободио противничких фудбалера, покушао да лобује голмана Карчемарскаса, али лопта одлази преко пречке. Играо се 22. минут. Пропала је стопостотна прилика за Србију.

У 24. минуту Драгутиновић напушта игру због повреде. Уместо њега на терен улази искусни Младен Крстајић.

Тотална иницијатива и теренска надмоћ Србије уследила је од 30. минута. Лопта је кружила у шеснаестерцу Литваније, покушао је најпре Пантелић, Затим је Жигић могао да угрози гол гостију, лопта се одбила до Милијаша који снажно шутира али лопта одлази у корнер. 

Након корнера гужва у казненом простору Литваније, лопта долази до Красића који је ефектно спроводи под пречку гола Карчемаркаса. Играо се 34. минут - 2:0 за Србију, стрелац Милош Красић. 

Прво полувреме продужено је за два минута. Репрезентативци Србије ни у судијској надокнади времена нису престајали са нападима. Покушали су Красић и Никола Жигић, али се резултат није променио. На одмор се отишло са предношћу Србије од 2:0.

У друго полувреме оба тима ушла су мирно. У 57. минуту друга измена у нашем тиму - уместо Пантелића у игру је ушао Здравко Кузмановић.

Репрезентативци Србије на моменте су препуштали теренску иницијативу Литванцима и базирали своју игру на контра нападе. Добро су комбиновали Обрадовић и Милијаш у 65, минуту. Након центаршута Обрадовића лопта умало да дође део Јовановића који је био сам на десној стативи. Од свега само корнер за Србију.

У 72. минуту уместо стрелца другог гола на утакмици Милоша Красића у игру улази Бошко Јанковић.

Одличан контранапад Србије у 74. минуту, Милан Јовановић продире по десној страни, улази у шеснаестеерац гостију, али лоше проиграва Жигића. Лопта остаје у терну, задржава је Обрадовић који додаје до Кузмановића, шут Кузмановића у празан гол зауставља рукама Климавичијус и то је пенал за наш тим. Климавичијус добија црвени картон. Најстрожу казну у 76. минуту извео је Жигић, али је изузетно лоше шутирао - право у голмана Карчемаркаса, тако да је пропала изузетно повољна прилика за трећи гол Србије на мечу.

Искупио се Никола Жигић за тај промашај већ у 82. минуту. Након сјајног центаршута са десне стране, Жигић је маестрално реаговао и главом постигао трећи погодак за наш тим на мечу - 3:0 за Србију.

У 86. минуту после лепог проигравања Жигића, Јовановић из прве шутира у доњи десни угао гола Литваније - добра интервенција Карчемаркаса.

До краја утакмице резултат се није променио. Наши играчи рутински су привели меч крају и забележили другу победу у седмој квалификационој групи.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво