Читај ми!

Пауновић: Титулу посвећујем покојном оцу

Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић титулу првака света посветио је покојном оцу Благоју, који је преминуо пре шест месеци.

"Првенствено желим да се захвалим нашем народу и земљи, због подршке коју смо имали овде на Новом Зеланду и ширмо света. Овај трофеј посвећујем мом оцу, који је преминуо пре шест месеци. Ово је за њега", рекао је Пауновић за Фифин сајт.

Он је честитао противнику и рекао да је селекција Бразила такође заслужила тофеј.

"Много смо научили од њих и честитам им на невероватном фудбалу, који су приказали данас. Имали смо среће, али срећа је саставни део фудбала и морате да је заслужите. Мислим да је мој тим више хтео победу и да освоји овај трофеј", рекао је Пауновић.

Пауновић очекује да златна генерација српских фудбалера направи велике каријере.

"Моји момци могу да се попну на врх света и у сениорској конкуренцији. У овој генерацији има много добрих играча и они ће у наредних 10 година играти највеће утакмице, како у репрезентацији, тако и у најбољим клубовима на свету. Време ја за ову генерацију да одмах одрасте и каже збогом игрању у младим категоријама", додао је Пауновић.

Селектор Бразила Рожерио Микали разочаран је због пораза.

"Тешко је одмах оценити како смо изгубили овај меч. Били смо бољи у многим сегментима игре, али Србија нас је надмашила у оном најважнијем - постизању голова. Морамо да им честитамо на победи, јер се ради о веома добром тиму. Може се видети да су дуже време на окупу", рекао је Микали.

Он је додао да је поносан на његове играче због партија које су пружили на шампионату.

"Веома смо разочарани јер смо остали без трофеја, али напуштамо ово првенство у добром расположењу, због начина на који смо играли. Ови фудбалери тек почињу своје каријере, надам се и верујем да ће направити велике ствари за Бразил у будућности", рекао је Микали.

Србија је у финалу савладала Бразил после продужетака са 2:1 и остварила највећи успех у историји српског фудбала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво