Џерард пропушта утакмицу против Манчестер јунајтеда

Капитен фудбалера Ливерпула Стивен Џерард рекао је да неће бити спреман за дерби утакмицу Премијер лиге против Манчестер јунајтеда.

Џерард се опоравља од двоструке операције препона, због којих није играо на првој квалификационој утакмици за Светско првенство у Јужној Африци 2010. године против Андоре, коју су Енглези добили 2:0. Капитен Ливерпула ће пропустити и наредни меч квалификација 10. септембра против Хрватске у Загребу.

Капитен Ливерпула је играо у квалификационоим утакмицама трећег кола Лиге шампиона против Стандарда из Лијежа, али, како је рекао, не жели да игра све док не буде 100 одсто спреман.

Нападач Ливерпула Фернандо Алонсо је, такође, повређен, па ће тренер Ливерпула Рафаел Бенитес имати много проблема да састави тим за дерби меч са Манчестер јунајтедом 13. септембра.

"Прерано је да се на терен вратим на утакмици са Манчестер јунајтедом. Постоје шансе да играм против Марсеја у Лиги шампиона (16. септембра), али, после разговора са Бенитесом, одлучио сам да би требало да обавим неколико тренинга, пре него што се вратим на терен. Не желим да играм велике утакмице, са само једним тренингом", рекао је Џерард.

Џерарда су многи критиковали јер је одлучио да обави операције пре пар недеља, пошто је та одлука значајно утицала на састав енглеске репрезентације у квалификацијама за Светско првенство, али капитен "црвених" рекао је да је морао да донесе такву одлуку због јаких болова које је трпео.

"Удвостручио сам, затим утроштручио дозе лекова против болова, како бих могао да тренирам и играм утакмице, а чак сам их пио у току мечева. Рекао сам лекарима да не могу да пронађем праву форму и пружим 100 одсто. Нисам могао равно да трчим, да добацим лопту на 30 метара. Некада морате да заборавите на Енглеску и Ливерпул и покушате да се доведете у ред", рекао је.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво