Читај ми!

Репрезентација надиграла новинаре

Србија - Селекција новинара 2:0 (крај). У ревијалној утакмици у Ужицу А репрезентација Србије савладала је селекцију новинара головима Зорана Тошића у седмом и Филипа Ђорђевића у 20. минуту.

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у ревијалној утакмици у Ужицу селекцију новинара са 2:0. Од најављеног спектакла на ужичком Градском стадиону није било ништа. Био је то меч без узбуђења и квалитетног фудбала пред само 3.000 промрзлих гледалаца, који су видели мало тога.

Селектори Синиша Михајловић и Љубиша Стаменковић имали су прилику да боље упознају играче који наступају у националној Суперлиги, а државни тим је без већих проблема забележио победу головима још у првом полувремену.

А тим Србије играо је у знатно измењеном саставу пошто су поједини играчи прикључени младој селекцији за меч са Италијом у Горњем Милановцу, док су Александар Коларов, Иван Радовановић, Милан Бишевац, Владимир Стојковић и Душан Тадић ослобођени обавеза из различитих разлога ослободио обавеза.

Водећи погодак ефектно је постигао Тoшић из слободног ударца, а коначан резултат поставио је Ђорђевић, који је из другог покушаја затресао мрежу Бајковића.

Ревијални меч у Ужицу био је највероватније и опроштај Михајловића од клупе репрезентације Србије пошто, према тврдњама италијанских медија, од среде преузима екипу Сампдорије из Ђенове.

Пред око 3.000 гледалаца на Градском стадиону судио је Миленко Вукадиновић. Стрелци: Тошић у 7. и Ђорђевић у 20. минуту.

Србија: Кахриман (од 46. Бркић), Рукавина (од 84. Голубовић), Ивановић, Максимовић (од 84. Планић), Томовић, Матић, Фејса, Баста (од 46. Миливојевић), Тошић, Ђорђевић (од 85. Пешић), ССћеповић.

Новинари: : Бајковић, Вулићевић, Гојковић, Пејчиновић, Остојић, Смиљанић, Радивојевић, Бељић, Арсенијевић, Аливодић, ССкулетић.

Играли су још Алексић, Василић, Удовичић, Васиљевић, Стојановић, Марушић, Срнић, Кецап и Луковић.

Овде можете погледати како се кретао резултат:

21.53 - Крај Меча. А репрезентација је савладала селекцију новинара са 2:0. У другом полувремену знатно је опао темпо утакмице а навијачи у Ужицу остали су ускраћени за још неки погодак.    

21.02 - Настављен меч на градском стадиону у Ужицу.  

20.45 - Судија свира полувреме у Ужицу. Репрезентација Србије одлази на одмор са два гола предности.  

20.43 - Сјајна интервенција голмана Бајковића који је сачувао мрежу Новинара после шута Тошића са петерца. 

20.21 - Слаба реакција одбране новинара резултирала је новим вођством за А селекцију. Филип Ђорђевић у 20. минуту дуплира предност Орлова на 2:0.

20.07 - А репрезентација Србије води од 7. минута голом Тошића из слободног ударца после прекршаја над Рукавином. Играч ЦСКА је фантастичним шутем са око 20 метара матирао немоћног Бајковића. 

20.00 - У Ужицу је почела ревијална утакмица између А репрезентације Србије и "селекције новинара", која ће, по свему судећи, биће опроштај Михајловића од клупе националног тима пошто италијански медији тврде да ће он већ од среде преузети екипу Сампдорије из Ђенове.

Дуелом националне фудбалске репрезентације и тима који су селектирали новинари, вечерас се у Ужицу од 20 часова Синиша Михајловића највероватније опрашта од места селектора. Пренос меча је на РТС 2.

Лепа фудбалска традиција у којој снаге одмеравају национална селекција и екипа коју саставе спортски новинари, добиће вечерас у Ужицу нову епизоду.

Иако је било проблема и разлаза међу новинарима (тренер Рајевац и новинар Секулић повукли су се из овог пројекта), тренер новинарске селекције Љубиша Стаменковић ће Синиши Михајловићу супротставити солидан тим састављен од играча из домаћег првенства.

Биће ово сјајна прилика да Ужичани и овај део Србије виде уживо фудбалску репрезентацију, али и добра шанса за играче из новинарске селекције да "бљесну" и наметну се селектору А тима.

Ако у томе неко успе, највероватније неће сарађивати са Синишом Михајловићем, који ће се (сва је прилика) у Ужицу опростити од клупе репрезентације и преузети Сампдорију.

Након неуспеха у квалификацијама за СП, неколико контроверзних одлука и сталног сукоба са припадницима "седме силе", Синиша Михајловић завршиће селекторску мисију након овог ревијалног сусрета.

Овакав епилог Михајловић је индиректно потврдио поздравивши се са репрезентативцима који неће наступати на вечерашњем мечу. Стидљиво је исти сценарио најавио и одлазећи председник ФСС-а Томислав Караџић, а медији на "чизми" тврде да је промоција Михајловића у Ђенови заказана већ за среду.

Како год било, стадион у граду на Ђетињи биће пун и очекује нас прави фудбалски спектакл који ће означити крај једног и почетак новог поглавља за фудбал у Србији. Надамо се бољег и успешнијег. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво