Олимпијци Србије спремни за ЗОИ

На Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, од 9. до 25. фебруара, у алпском скијању учествоваће Невена Игњатовић, Марко Вукићевић и Марко Стевовић, а у нордијском скијању Дамир Растић.

Олимпијски комитет Србије одлучио је да Невена Игњатовић, којој су ово треће Олимпијске игре, буде носилац заставе Србије на церемонији свечаног отварања. Од почетка године већ је учествовала на пет такмичења и са одличним резултатима али и реалним очекивањима одлази на Олимпијске Игре. 

"Нећу да кажем да ћу да освојим медаљу. Мој фокус је не на резултату, већ на томе како ћу до њега да дођем, тако да на скијама морам да останем свежа и здрава и да добро поднесем временску разлику, па ћемо видети шта ће да покаже штоперица", рекла је Невена Игњатовић.

Свесни јаке конкуренције, такмичари траже своју шансу у што бољим пласманима.

"Имамо неких резултата као што је шесто место Невене Игњатовић пре три дана, које нам говори да је нешто боље могуће, па чак једног дана и освајање медаље. Међутим, треба бити објективан, наша мала екипа од четири члана ће јако тешко доћи до тог циља", изјавио је председник ОКС Божидар Маљковић.

Истом приликом, Олимпијски комитет Србије потписао је спонзорски уговор са компанијом "Еко Србија", која трећу годину узастопно потврђује своју посвећеност спортском духу и као таква постаје бронзани спонзор олимпијског тима Србије у циклусу Токио 2020.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. феб 2018, 07:26) - anonymous [нерегистровани]

ako

Ako Nevena izbori drugu trku u slalomu i bude oko 20 - 25 mesta, to je udpeh i za nju i za celu Srbiju.