Лале Лучић: Партизан мора да нађе свог Човића!

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана и у овој сезони се суочавају са проблемима. Заједнички садржалац тих проблема је новац, али је природа тих проблема у два табора другачија. Човек који је са великим успехом радио и у једном и у другом клубу, легендарни тренер Владислав Лале Лучић, за ново издање магазина "Продужетак" изнео је своје виђење актуелног тренутка два овдашња великана.

"Много су тешка времена. Мислим да је Звезда на правом путу, уз сигурно још проблема. Приватизација не може ништа да донесе. Можемо да набројимо неколико играча који су можда у једном моменту донели неки новац. Ето, Пеђа Стојаковић је био прва фантастична продаја Црвене звезде Паоку. То је била фантастична пара и са тим парама је клуб могао да живи малтене две године! А сада од продаје једног играча у тој суми не може да се живи један месец. Ето, то су разлике", поручује Лучић и додаје:

"Хоћу да кажем да је ставити клуб на добре, здраве ноге веома тешко, а кад се стави, ви морате да имате стални извор прихода који ће долазити. Небојша (Човић, прим. аут.) је овде направио генијалан потез. Он је успео од оне Звезде и 14,5 милиона дуга да реши проблем, и да је Звезда данас респектабилан тим у Европи, респектабилан на свим овим просторима, три пута заредом су били прваци. А да ли Партизан има таквог човека, са таквим идејама? Јер тај човек ипак треба да реши тај проблем", сматра Лале.

Лучић је једини стручњак у историји који је тренирао и мушки и женски тим оба клуба, а кратко је обављао и председничку функцију у веома тешком тренутку за Звезду.

"Ми смо пронашли да је Звезда дуговала 14,5 милиона и пробали смо са веома квалитетним људима да решимо проблем. Међутим, имали смо стално неки зид."

Како каже, у ово сурово време бити на челу кошаркашког клуба је веома тежак посао.

"Водити један клуб је тежак посао и то сам ја осетио. Оног тренутка када уђете у канцеларију и окренете телефон, то је већ један трошак. Упалите светло други трошак. Пустите грејање трећи трошак. А то је сваког дана! Онда имате тим коме ако не дате једну плату, па не дате другу плату, па не дате три, онда је то страшно много. Једна плата и може, али три плате је страшно тешко. Где су сада уговори толики и толики, у то сада не улазим. Али свако кашњење је већа главобоља", каже Лучић и наставља:

"Један добар друг ми је рекао: 'Сад кад си председник, мораш имати сако са мањим рукавима'. Ја рекао: Зашто? 'Па сви ће те вући за рукав, за паре.' Од станодаваца, од чирлидерсица, од музике и озвучења, записничког стола... Мислим, то су страшни трошкови."

Иако се то вероватно неће допасти навијачима Партизана, Лучић сматра да је једини спас за Партизан да пронађе неког председника попут Небојше Човића.

"Партизан мора да нађе другог Небојшу Човића! Да нађе једног човека који ће све то осмислити. Верујем да су ови људи око Небојше јако добри извршиоци, али његових идеја", закључио је Владислав Лале Лучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво