Ниш победник групе „Градови“

Представник града Ниша- Дом здравља Доња Гуштерица победник је такмичења у групи „Градови“ на овогодишњем 19. Међународном меморијалном турниру РТС-а „Играјмо за шеснаест“ . У финалу групе Жене играће РТС Планета и Спортска РТС, а у елиминационим утакмицама за суперфинале код мушкараца пласирале су се Поско арена, УВФК Београда и Ниш, а чека се победник групе „Наши“.

ГРУПА "ГРАДОВИ"

Првог дана играле су се елиминационе утакмице за пласман у полуфинале. Утакмицом некадашњих победника меморијала, Бор - Пожаревац, почела су надметања у хали "Слодес". У овој групи играли су још и представници градова Шабац и Ниш.

Бор је у овом делу такмичења највише показао и заслужено се директно пласирао у полуфинале победивши на пенале Пожаревац, а затим и Нишлије са тесних 1-0. За другог полуфиналисту одлучивала је утакмица између Ниша и Пожаревца. После вођства Ниша у првом полувремену од 2-0, Пожаревљани су успели само да смање резултат на 2-1, тако да су завршили своје учешће на меморијалу. Млада екипа Шапца - Омладинци ФК Мачве, нису могли да парирају физички јачим екипама, па су са два пораза и они завршили своје такмичење у првом дану.

У групи која је играла у хали "Поско арене", прво су на терен истрчали Суботичани и Крагујевчани. Крагујевац је доминантном игром савладао противнике, да би у наредној рунди, на пенале савладали врло добру екипу Врњачке бање, тако да се екипа Крагујевца директно пласирала у полуфинале. Суботичани су претрпели још један пораз, овог пута од Зрењанина, па су тако завршили своје учешће на меморијалу. За другог полуфиналисту одлучивала је утакмица између Зрењанина и Врњачке бање. Млађа и физички припремљенија екипа Зрењанина, успела је да их савлада са 3-1.

Наредног дана игране су утакмице полуфинала. Екипа Зрењанина је тек након извођења пенала савладала екипу Бора у веома неизвесној утакмици која је завршена резултатом 1-1. Затим је уследио дуел две најчвршће екипе: Крагујевац и Ниш. Све се одиграло у првих 5 минута. Вођство Ниша, па брзо изједначење Крагујевца, па опет вођство Ниша. До краја утакмице

Крагујевчани су све учинили да изједначе, али нису успели.

У финалу су се састали представници Зрењанина и Ниша. Одлична утакмица, са два вођства Зрењанинаца и необичном завршницом. Код резултата 2-1 за Зрењанин у 29. минуту утакмице, играч Зрењанина уместо да шутира на празан гол и "овери" победу, он се упушта у непотребан дриблинг и губи лопт, да би у контри екипа Ниша изједначила. При извођењу пенала, декоцентрисана екипа Зрењанина препустила је титулу најбољег у групи Градова, представнику града Ниша, екипи - Дом здравља из Доње Гуштерице са Косова и Метохије.

Победници настављају своје такмичење 14. априла, утакмицом против прошлогодишњег победника меморијала - екипом "Поско арене".

ГРУПА "ЖЕНЕ"

Узбудљиве и неизвесне полуфиналне утакмице одиграле су се у недељу, 01. априла, у Поско арени. Прво су на терен изашле представнице Радио Београда и РТС Планете.

После нервозног првог полувремена без голова, све се одиграло у задњих 6 минута утакмице. Ива Гајевић у 16. минута донела предност "Планети", да би након три минута, после извођења индиректног ударца, Зорана Петровић изједначила на 1-1. Да се не би изводили пенали, најлепшом акцијом на утакмици, Ива Гајевић је својим другим голом одвела своју екипу у финале турнира.

У другом полуфиналу виђена је чврста игра са веома јаким темпом. Рано вођство Спортске РТС, сјајним голом Марије Крунић, наговестило је одличну утакмицу. Играчице Војне академије су све покушале да изједначе, али играчице Спортске су успеле све нападе да одбију. У задњем минуту утакмице, најлепшим голом на турниру, Ања Вуликић је са око 10 метара искоса закуцала лопту под пречку и потврдила победу Спортске.

Дакле, за две недеље, гледаћемо финале између Спортске РТС и РТС Планете, док ће за 3. место играти Радио Београд и двоструки првак турнира, екипа Војне академијe.

БАРАЖ ЗА СУПЕРФИНАЛЕ - МУШКАРЦИ


На крају овонедељног програма играли су победици група. Поско арена је после раног вођства Ватрогасне бригаде, потпуно преокренула резултат у другом полувремену и на крају славила са убедљивих 5-1. У другој утакмици између Српског телеграфа и УВФК Београда виђена је неизвеснија утакмица до самог краја. После 1-1 у регуларном делу, екипа ветерана боље се снашла при извођењу пенала и заказала дуел за две недеље против победника групе "Наши".

За две недеље, наставља се такмичење утакмицама групе "Наши". Следећег дана, 14. априла, играће се полуфиналне и финална утакмица за другог суперфиналисту турнира. У недељу, 15. априла, у УСЦ "Вождовац" на Бањици, на програму ће бити утакмице за 3. место и утакмице финала у конкуренцији жена и мушкараца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво