Читај ми!

Одржан жреб за екипе РТС-а уочи 19. Меморијала

Минутом ћутања и пригодном церемонијом у Галерији РТС данас је званично почео Међународни турнир „Играјмо за шеснаест“ који се већ 19 година игра у знак сећања на дан када су у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 1999. године животе изгубили радници РТС-а. У присуству запослених, колега и пријатеља - учесника турнира одржано је јавно извлачење парова за екипе које учествују у РТС-овом делу турнира у малом фудбалу и у баскету „три на три“.

"Успомену на шеснаест колега погинулих 23. априла 1999. године настављамо да чувамо и овим турниром покушавамо да заувек од заборава отргнемо њихове животе уверени да се слично никоме и никада неће поновити. Све је више оних који учешћем у неком од спортова желе да дају свој допринос овој манифестацији која из године у годину окупља више од 2. 500 људи и то нас све радује. " рекао је редитељ Веселин Грозданић, председник Организационог одбора турнира.

Мирослав Медић, представник породица погинулих радника, захвалио се присутнима на учешћу и пожелео пуно успеха учесницима.

„Сећање на наше погинуле колеге и игра у духу фер плеја су у сржи овог турнира који се игра широм Србије", рекао је Медић и позвао све присутне да навијају за представнике екипа по завршетку такмичења и да дођу на финале које ће бити одржано у недељу 15. априла.

Прве утакмице 19. Међународног турнира „Играјмо за шеснаест" одржаће се у недељу 11. фебруара од 9 часова на паркету сале Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Укупно 16 екипа у фудбалу из РТС-а представиће се наредних недеља, а турнир за екипе по позиву почиње првог викенда у марту.

Турнир у баскету „три на три" почиње у недељу 4. марта, такође у сали Завода за спорт у Кошутњаку, а финална утакмица одржаће се у недељу 25. марта.

                                   Турнир у малом фудбалу - 16 екипа
                   Утакмице се играју у Заводу за спорт и медицину РС
                         ПРВА ФАЗА - Квалификационе утакмице

Овде можете преузети комплетнан жреб турнира у фудбалу

                                            Баскет 3 на 3 - 12 екипа
                     Утакмице се играју у Заводу за спорт и медицину РС
                            ПРВА ФАЗА - Утакмице по групама
                                                12.30- 15. 30

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво