Предложен нови систем бодовања

Удружење тимова Формуле 1 предложило је на састанку у Женеви да се од ове сезоне промени начин бодовања, како би возачи што више били стимулисани да се боре за победу на свакој трци.

Заједнички став је да победник Гран при трка не добија одговарајућу награду и да због мале разлике у поенима многи возачи исувише калкулишу и задовољавају се пласманом на друго или треће место.

"Они који уложе велики напор, а често се излажу и ризицима да би тријумфовали, треба да буду поштено награђени. Циљ нашег предлога је управо то, а исто желе и гледаоци који прате Формулу 1", рекао је у име Удружења нови шеф Мекларена Мартин Витмарш.

Према предлогу Удружења, победник би убудуће уместо десет, добијао 12 бодова, док би другопласирани уместо осам имао девет бодова. Трећепласираном би припало седам бодова, а пласман од четвртог до осмог места би као и до сада доносио од пет, до једног бода.

Поред тога, Удружење је предложило да убудуће све екипе уочи старта трке објаве колико горива има у њиховим болидима, како би гледаоцима било лакше да прате трку и схвате поједине тактичке потезе тимова.

Ове предлоге мора да усвоји надлежно веће Светске аутомобилистичке федерације, а жеља Удружења је да се то учини одмах, како би нова правила ступила на снагу већ у у предстојећем шампионату света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво