Хамилтон најбржи на стази у Сочију

Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон победио је на трци Формуле 1 за Велику награду Русије, која је вожена у Сочију. Други је кроз циљ прошао такође за воланом мерцедеса Валтериј Вотас, а трећи је био Шарл Леклер у Ферарију.

Актуелни шампион стигао је до девете победе у сезони и 81. у каријери, а петоструки шампион победом на стази у Сочију прекинуо је серију од три трке у којима су славили возачи Ферарија.

Хамилтон први прошао кроз циљи, за себе је оставио тимског колегу Валтерија Ботаса, који је касни3,829 секунди, док је на трећој позицији завршио возач Ферарија Шарл Леклер са 5,212 заостатка.

који је кроз циљ прошао са 3,829 секунди заостатка. Млади Леклер стигао је као трећи са 5,212 секунде заостатка испред победника две трке ове сезоне, Макса Ферштапена из Ред Була који је каснио 14,210 секунди.

Иза њега је био Макс Ферстапен из Ред Була (+14,210), на петој позицији нашао се Александер Албон такође из Ред Була, а првих десет комплетирали су Карлос Саинц (Мекларен), Серхио Перес (Рејсинг Поинт), Ландо Норис (Мекларен), Кевин Магнусен (Хас) и Нико Хулкенберг (Рено).

Четвороструки првак света, возач Ферарија Себастијан Фетел, морао је да одустане у 26. кругу због квара на болиду, у моменту одустајања вио је на трећој позицији.

Луис Хамилтон је први у генералном пласману са 322 бода, а Ботас има 249. Следе Леклер са 215 и Макс Ферстапен са 212 поена.

Наредна трку у шампионату Формуле 1 вози се за Велику награду Јапана 13. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво