Борковић жели нове бодове у Немачкој

Најбољи стрпски аутомобилиста Душан Борковић у наредним данима возиће трке у оквиру другог тркачког викента Европског ТЦР шампионата, на стази Хокенхајм у Немачкој. Прва трка се вози у суботу од 14.35, док је друга трка на програму у недаљу од 11.30. Директне преносе обе трке моћи ћете да пратите на Другом програму РТС-а.

Борковић је после првог тркачког викенда и прве две извожене трке на деоби другог места у генералном пласману са 54 освојена бода. Борковић је на старту првенства заузео два четврта места на Хунгарорингу у Мађарској.

"Оно што је лоше јесте то што су у Хјундаију сви врхунски возачи, за разлику од других брендова, и то неће бити добро за будућност што се тиче компензационих килограма, тако да ћемо имати увек фул баласт", напомиње најбољи аустомобилиста Србије Душан Борковић. 

Компензациони килограми који ће бити додати свим возачима Хјундаија, па и нашем шампиону, биће највећи изазов Борковићу већ овог викенда.

"Ево већ сада за Хокенхајм, за следећу трку имаћемо фул баласт, а други аутомобили имају редукцију од 30 килограма углавном, што је огромна разлика у односу на Хунгароринг и што је стаза Хокенхајм у Немачкој доста бржа, што не одговара Хјундаију, али ето Хунгароринг је прошао добро, сада сву енергију желимо да усмеримо на наредну трку", изјавио је Душан Борковић.

Борковић ће ове сезоне покушати да дође до треће титуле шампиона Европе, а првенствени циљ биће му освајање бодова на свих 14 трка у првенству.

Прва трка на стазу Хокенхајм вози се у суботу од 14 часова и 35 минута, док је друга трка у Немачкој на програму у недаљу од 11 часова и 30 минута. Директне преносе обе трке моћи ћете да пратите на Другом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво