Хамилтон најбржи у Тексасу, Британац на корак од титуле

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду САД у Остину, у Тексасу, и примакао се освајању четврте шампионске титуле.

Хамилтон је остварио 62. победу у каријери, девету у сезони, а пету на стази у Остину. Он је трку завршио за сат, 33 минута, 50,993 секунде.

Он је стекао 66 бодова предности над Себастијаном Фетелом из Ферарија и за освајање шампионске титуле потребно му је да заузме бар пето место у наредној трци у Мексику, без обзира на Фетелов резултат.

Друго место заузео је управо Себастијан Фетел, а трећи је био његов клупски колега Кими Раиконен. Макс Верстапен из Ред Була је обишао Раиконена у последњем кругу и преузео треће место, али је због тога што је са сва четири точка изашао са стазе, кажњен додавањем пет секунди на резултат и пао је на четврто место у генералном пласману.

Пети је био Валтери Ботас из Мерцедеса, а шесто место заузео је возач Форс Индије Естебан Окон. Бодове су освојили још Карлос Саинц из Реноа, Серхио Перес из Форс Индије, возач Вилијамса Фелипе Маса и Данил Квјат из екипе Торо Росо.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се у недељу, 29. октобра, за Велику награду Мексика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво