Хамилтон и Фетел: Ништа још није готово

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да се "уопште не осећа комотно" због своје позиције у шампионату Формуле 1, упркос томе што има 34 бода предности над возачем Ферарија Себастијаном Фетелом.

Хамилтон са првог места у генералном пласману улази у трку за Велику награду Јапана, која се вози у недељу од 7 часова по средњoевропском времену. Он је у последње две трке освојио 31 поен више од Фетела.

"Немам илузије. Можда имам шансе, али морам да их искористим", рекао је Хамилтон.

Британац је навео да је Мерцедесово возило сјајно, али да има још много питања везано за учинак болида.

"Прочитао сам приче да у неком смислу заостајемо. То није тачно, и даље водимо у шампионату и имамо сјајан болид. У свакој трци покушавамо да што више разумемо болид пошто се стално појављују комбинације неких нових ствари које нас могу ухватити неспремне. То је узбудљиво. Било би досадно да је болид савршен сваког викенда, а ми уживамо у изазову", рекао је он.

Хамилтон је додао да не може да предвиди какве ће бити предстојеће трке.

"Мислили смо да ћемо бити јачи у последњој трци, а били смо далеко. Међутим, имали смо пол позицију и освојено друго место", додао је он.

До краја шампионата остало је пет трка и у игри је 125 бодова.

"Остало је много бодова, а претходних година смо видели како су ишле ствари. Клатно може да се покрене и надам се да ћемо, ако крене на другу страну, имати довољно снаге да га вратимо тамо где треба да буде", навео је троструки светски шампион.

Ферари је био бржи од Мерцедеса у претходне две трке, али су његови болиди имали много проблема. У првој кривини током трке у Сингапуру сударили су се Фетел и Кими Раиконен, а Фетел је због проблема са мотором прошлонедељну трку у Малезији почео из последњег реда, али је успео да заузме четврто место.

Упитан да ли има шансе да претекне Хамилтона, Фетел је одговорио потврдно.

"Покушавам да не процењујем шансе, мислим да их имамо, али морамо да их искористимо. У заостатку смо и све зависи шта ће Мерцедес урадити. Морамо да дамо све од себе и морамо да освојимо више бодова од њих. Није важно како ћемо то да остваримо, већ само да то учинимо", рекао је четвороструки светски првак Фетел.

Хамилтон је два пута побеђивао на стази Сузука, а прошле године заузео је друго место иза тадашњег колеге Ника Розберга. Фетел је четвороструки победник трке у Јапану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво