Да ли је на помолу велики повратак Роберта Кубице?

Пољски возач Роберт Кубица обавиће овог месеца дводневна тестирања у екипи Вилијамс, како би се утврдило да ли може поново да се такмичи у Формули 1 после тешке повреде руке.

Кубица (32) се није такмичио у Формули 1 још од 2011. године, када је задобио тешке повреде десне руке у несрећи на релију. Пољак има ограничене покрете десног есктремитета.

Он је овог лета у три наврата теситрао болиде Реноа, али француским тим је после тога одлучио да заврше сарадњу.

Екипа Вилијамса сада жели да га процени и евентуално ангажује као замену за Фелипеа Масу, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Кубица ће обавити тестирања на Силверстону, после трке у Јапану у недељу, а потпуну процену Вилијамс ће донети после тестирања на Хунгарорингу, за које се очекује да ће бити затворена за јавност.

Вилијамс је одбио да коментарише ове наводе.

Током тестирања Кубице, челници екипе упоређиваће његове резултате са резултатима резервног возача Вилијамса Пола ди Ресте. Кубица ће возити један дан, а Ди Реста други дан тестирања.

Такође и Ди Реста има шансу да потпише уговор с Вилијамсом за следећу сезону, али осим ако се нешто не промени, челници екипе ће бирати измедју Масе и Кубице, навео је ББЦ. Осим Масе, за Вилијамс ове сезоне вози и Ленс Строл.

Рено је у августу саопштио да има много нерешених питања око спремности Кубице да се врати у Формулу 1. Његов менаџер рекао је да је Кубица спреман и да ће током тестирања у Вилијамсу то доказати.

Главна питања везана су за јачину и покретљивост његове десне руке, а Вилијамс жели да утврди да ли Пољак може да управља болидом током тешких трка, односно честих и захтевних скретања, којих има неколико на Хунгарорингу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво