Мерцедес и Ферари не желе да снабдевају Мекларен

Мерцедес и Ферари не желе у наредном шампионату Формуле 1 да снабдевају моторима екипу Мекларен, којој сада као алтернатива остаје само Хонда, пренео је Аутоспорт.

Мекларен разматра могућност да прекине сарадњу са Хондом, после још једне проблематичне сезоне, у којој је у десет овогодишњих трка освојио само два бода.

Извршни директор Мекларена Зек Браун мисли да Ферари и Мерцедес уживају да виде Мекларен на зачељу.

"Ми смо сјајан тим, Мекларен је показао да може да побеђује и осваја титуле. Али, мислим да неколико других екипа уживају да нас гледају у ситуацији у каквој смо тренутно. Они се плаше да можемо да се вратимо и запретимо им, а тај страх не разумем", рекао је Браун за Скај.

Мерцедес и Ферари су водећи у генералном шампионату конструктора, а њихове возаче дели бод у шампионату возача.

Како се наводи, ако Мекларен заврши сарадњу са Хондом, преостаје му једино сарадња са Реноом, али му и за то истиче време, јер су инжењери већ напредовали у раду на конфигурацији болида за наредну сезону.

Браун је рекао да ће Мекларен овог лета морати да одлучи да ли ће остати са Хондом, а возач Феранандо Алонсо притиска екипу да што пре донесе одлуку.

"Разговарали смо са Хондом о низу различитих сценарија. Мислимо да Хонда може да обави посао какав је обављала у прошлости. Морамо да се побринемо да развој буде бржи. Почели смо да радимо на болиду за следећу годину и морамо што пре да одлучимо шта ћемо радити са Хондом", навео је Браун.

"Не можемо да наставимо овако, да нисмо конкурентни, Мекларен се не трка да би био такав. Прошле су три године и морамо да видимо драстична побољшања. Ми, као и Фернандо, желимо да побеђујемо, да будемо на подијумима, а како сада ствари стоје, до не можемо, па су нам потребне промене", додао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво