Хамилтону пол позиција на Силверстону

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон стартоваће са пол позиције на сутрашњој трци за Велику награду Велике Британије.

"Ово је дефинитивно најбоља позиција за почетак. Морам да се постарам да победим на трци због ових навијача", рекао је Хамилтон одмах после квалификација.

Британац је био најбољи у квалификацијама пред својом публиком на стази у Силверстону, пошто је најбржи круг прешао за минут и 26,6 секунди.

Хамилтон је казао да се нада добрим временским условима.

"Волео бих да буде суво, али немам ништа против и да буде другачије. Овде су типични енглески услови и осећам се веома комфорно, одрастао сам на томе", казао је Хамилтон.
Друго место у квалификацијама заузео је возач Ферарија Кими Раиконен, који је био чак 0,547 секунди спорији од Хамилтона.

"Осећао сам се океј, иако услови нису били лаки, било је много промена времена. У сваком случају нисам био довољно брз за прво место", рекао је Раиконен.

Водећи у генералном пласману, Себастијан Фетел из Ферарија трку ће почети са трећег места, док је четврти Хамилтонов тимски колега Валтери Ботас.

Потом следе Макс Ферстапен, Нико Хулкенберг, Серхио Перес, Естебан Окон, Строфел Вандорн и Ромен Грожан.

Себастијан Фетел је рекао да му је жао јер је могао више од трећег места.

"Аутомобил је живнуо јутрос и то је оно што је добро. Ипак, остаје жал јер мислим да сам могао мало боље", рекао је Фетел.

Трка за Велику награду Велике Британије почеће у недељу у 14.00 по средњоевропском времену.

Фетел води у генералном пласману са 171 бодом, испред Хамилтона са 151, Ботаса са 136, Данијела Рикарда са 107 и Раиконена са 83.

Мерцедес води у шампионату конструктора са 287 бодова, а следе Ферари са 254, Ред Бул са 152, Форс Индија са 89, Вилијамс са 40, Торо Росо са 33, Хас са 29, Рено са 18, Заубер са пет и Мекларен са 10.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво