Розберг: Желео сам да ме Алонсо замени у Мерцедесу

Шампион Формуле 1 Нико Розберг признао је да је желео да га у екипи Мерцедеса замени Фернандо Алонсо.

Розберг је у новембру освојио прву шампионску титулу у Формули 1, а пет дана касније изненада је саопштио да је завршио каријеру.

Мерцедес је тражио замену за Розберга и на крају је довео Валтерија Ботаса из Вилијамса, који ће у екипи возити заједно са Луисом Хамилтоном.

Упитан да ли би више волео да је у екипу дошао Алонсо, Розберг је одговорио потврдно.

"Сви кажу Алонсо, а исто кажем и ја пошто би тада био ватромет са Хамилтоном. Као навијач, то би било лепо, али мислим да за екипу то не би ишло", рекао је Розберг за шпанску Марку.

"Мерцедес је нашао сјајно решење. Ботас је брз и иако ће Хамилтон бити на веома, веома високом нивоу и иако ће га бити тешко победити, ја сам доказао да се то може", додао је он.

Ова сезона ће бити прва у Формули 1 да се у њој не такмичи актуелни шампион, још од 1994. године, када се Алан Прост повукао након што је освојио титулу са Вилијамсом.

Розберг је рекао да је "срећнији" што више неће морати да се бори против Хамилтона и додао да ће као амбасадор Мерцедеса, присуствовати појединим тркама ове сезоне.

Он је одбацио наводе да су челници Мерцедеса били љути на њега након што је тако касно објавио да се повлачи и што су морали да убеде другу екипу да пусти возача који је под уговором.

"Љути? Не, они ме много поштују и ја то ценим", додао је он.

Розберг је, међутим, признао да је његов однос са директором Никијем Лаудом, који је у медијима критиковао одлуку о повлачењу, "компликованији".

"Иако се чинило у медијим да је љут на мене, није. Лично ми је рекао: 'Скидам капу'. Подржавао ме је после три године заједничког рада", рекао је Розберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво