Читај ми!

Хамилтон: Нисам урадио ништа непоштено

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон одбацио је наводе да се служио "прљавим триковима" у последњој трци овогодишњег шампионата Формуле 1 у Абу Дабију, у покушајима да освоји шампионску титулу.

Хамилтон је победио у Абу Дабију, али није успео да одбрани титулу, коју је освојио његов клупски колега Нико Розберг са пет бодова предности у генералном пласману.

Хамилтону је за титулу требала победа, али и да се Розберг не пласира на подијум. Он је водио од почетка до краја трке, а Розберг је у већем делу трке био на другом месту. Британац је у завршници трке успорио, како би омогућио осталим возачима да претекну Розберга, али му то није успело јер је немачки возач освојио друго место које му је донело прву титулу у каријери у Формули 1.

"Нисам урадио ништа опасно, мислим да нисам урадио ништа непоштено. Борили смо се за титулу. Водио сам, контролисао сам трку", рекао је Хамилтон, пренео је Би-Би-Си.

Хамилтону су у неколико наврата из бокса наредили да убрза, али троструки светски првак није послушао наредбе. У Мерцедесу тврде да су то учинили само зато јер је постојао ризик да Хамилтон изгуби трку, а не због тога што су Розберга нападали Макс Верстапен из Ред Була и возач Ферарија Себастијан Фетел.

После тих наређења Хамилтон је рекао људима у боксу:

"Пустите нас да се тркамо. Губим титулу и тренутно ме није брига да ли ћу победити у трци или не".

Фетел је у последњем кругу пришао до задњег крила Розберговог болида, али није успео да га обиђе. Четвороструки светски првак је путем радија рекао свом боксу да је то била незгодна ситуација, уз Луисове прљаве трикове.

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да није одлучио да ли ће покренути поступак против Хамилтона за непоштовање тимских наредби.

"Морам да формирам мишљење, што још нисам учинио. Подривање структуре (екипе) у јавности значи да се стављаш испред тима. Анархија не функционише у свакој компанији, али један део мене говори да је то урадио само зато што је то била његова једина шанса да освоји титулу и можда не можете да захтевате од возача, који је неоспорно најбољи тамо, да ради нешто што није у складу са његовим инстинктима. Ради се о томе како ћемо такве ствари решавати у будућности, пошто је ово био преседан", рекао је Волф.

Челник Мерцедеса легендарни Ники Лауда рекао је да мисли да неће бити поступка против Хамилтона.

"Не можемо ништа да урадимо. Такав је његов став и то морамо да прихватимо. То је важно. Луис је возио своју трку, покушао је на свој начин да освоји титулу, али Фетел је био опасност, могли смо да изгубимо. Не мислим да ће бити опоменут пошто смо освојили прва два места и испунили смо циљ. Не можемо ништа да урадимо", рекао је Лауда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво