Хамилтон: Научио сам лекцију

Лидер у првенству света Формуле 1, возач Мекларена Британац Луис Хамилтон, тврди да му се неће поновити прошла година, када је у последњу трку сезоне ушао са седам бодова предности, али ипак није освојио шампионску титулу.

Као и прошле године и сада ће одлука о светском прваку пасти на трци за Велику награду Бразила, на стази Интерлагос у Сао Паулу. Лане је Хамилтон имао седам бодова више од Кимија Раиконена, али је освојио тек седмо место и на крају имао бод мање од возача Ферарија, који је победио у тој трци.

Сада Британац има седам бодова више од Раиконеновог клупског колеге Фелипеа Масе и за освајање титуле довољно му је пето место.

"Неће се поновити прошла година. Тада сам већ у припремама за трку 'дисао на шкрге'. Имао сам осећај да су очи целог света упрте у мене. Направио сам неколико наивних грешака и остао без титуле. Сада сам научио лекцију и то ми се неће поновити", рекао је Хамилтон.

Као доказ за ту тврдњу, Британац наводи претходну трку у Кини, када је стрпљивом и тактички изванредном вожњом успео да победи испред Масе.

"То је резултат прошлогодишње лекције, када сам научио да на стази морам да будем стрпљив. Да не журим и не преузимам превише непотребног ризика, већ да то препустим другима. Сада знам да треба да урадим само оно што је потребно и ништа више од тога", рекао је Хамилтон.

Возач Мекларена каже да у будућности види само двојицу правих конкурената, међу којима нису ни Раиконен, ни Маса.

"Не плашим се никога, а мислим да ће ми најтежи ривали у будућности бити Роберт Кубица и Фернандо Алонсо", рекао је Хамилтон.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво