Читај ми!

Розберг победио у трци за Велику награду Европе

Возач Мерцедеса Нико Розберг победио је у трци за Велику награду Европе у Бакуу и увећао предност у генералном пласману над клупским колегом Луисом Хамилтоном на 24 бода.

Розберг је до пете победе у сезони, а 19. победе у каријери дошао за сат, 32 минута, 52 секунде,366.

Друго место заузео је возач Ферарија Себастијан Фетел са 16,696 секунди заостатка, а трећи је био Серхио Перес из Форс Индије за заостатком од 25,241 секунду.

Четврто место заузео је Кими Раиконен из Ферарија, а пети је био актуелни светски шампион Луис Хамилтон из Мерцедеса.

Бодове су још освојили Валтери Ботас из Вилијамса, возачи Ред Була Данијел Рикардо и Макс Верштапен, Нико Хулкенберг из Форс Индије и возач Вилијамса Фелипе Маса.

Розберг је кренуо са пол-позиције и без проблема је сигурном вожњом сачувао прво место. Он је први у шампионату са 141 бодом, а Хамилтон на другом месту има 117.

За разлику од претходних трка, старт у Бакуу је прошао без драме. Прва тројица су задржали своје позиције, на челу са Розбергом који је кренуо са пол-позиције.

Хамилтон је задржао 10. место, а до краја шестог круга попео се на осмо. У шестом кругу Фетел је обишао Рикарда за друго место, а у тим тренуцима водећи Розберг стекао је седам секунди предности. Раиконен и Перес су "јурили" Рикарда, који је после тога отишао у бокс и на стазу се вратио као 13.

У седмом кругу одустао је Данил Квјат, а у наредном Раиконен је отишао у бокс, па су се Ботас и Хамилтон попели на четврто и пето место. Актуелни светски првак је у 11. кругу преузео четврто место од Ботаса, а у тим тренуцима најбржи на стази је био Розберг, који је из круга у круг увећавао предност, па је у 13. имао скоро 15 секунди над Фетелом.

Судије су казниле Раикоенена са пет секунди, пошто је прешао линију у боксу. У 16. кругу Хамилтон је отишао у бокс и на стазу се вратио на деветом месту, испред Верштапена, а затим је Перес отишао на замену гума и вратио се испред Британца.

Розберг је у 22. кругу отишао на замену гума и вратио се на прво место, а његов клупски колега Хамилтон је добро возио и обишао је Переса на петом месту. Он је међутим пријавио да има проблема са болидом, најверованије са напајањем и путем радија је питао шта може да уради, које дугме да притисне, али из бокса нису смели да му одговоре да не би прекршили правила. Перес му је у међувремену "побегао" на 10 секунди.

За разлику од клупског колеге Розберг није имао проблема, он је сигурном вожњом чувао предност од више од 15 секунди над Фетелом. Чинило се да је Хамилтон на кратко пронашао решење, одвезао је најбржи круг, али је после тога успорио и возио чак две секунде спорије од Розберга.

До краја трке Рикардо је преузео седмо место од Верштапена, а Перес је у последњем кругу обишао Раиконена и освојио треће место. Перес би био трећи и да је трку завршио иза Раиконена, пошто је Финац имао казну додавања пет секунди на пласман, а није имао толику предност над Пересом.

Наредна трка у шампионату возиће се 3. јула за Велику награду Аустрије.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво