Нови тријумф Фернанда Алонса

Реноов аустомобилиста Фернандо искористио грешке ривала и освојио Велику награду Јапана на стази Фуџи. Фелипе Маса завршио осми, док је главн кандидат за титулу Луис Хамилтон стигао на циљ тек 12.

Док се двоје свађају, трећи се користи. Ту пословицу добро је научио Фернандо Алонсо. После Сингапура био је најбржи и у земљи "излазећег сунца". Због неспортске вожње на старту трке кажњени су проласком кроз бокс Луис Хамилтон и Фелипе Маса, па им је у наставку било тешко да се приближе врху. Маси остаје за утеху што је у последњим круговима трке стигао до два бода.

Луис Хамилтон неће имати миран сан до наредног гран-прија у Шангају. Проклизао је на старту и изгурао Кимија ван стазе, због чега је добио казну "прођи кроз бокс". Маса је кажњен јер је нешто касније "исекао" Хамилтона. Луис још увек води у првенству формуле 1, али се његова предност смањила у односу на првог пратиоца Масу. Своју шансу у наставку сезоне тражи и Пољак Роберт Кубица.

- Сви су агресивно кренули на старту трке. Добро сам се снашао у гужви, ауто је беспрекорно функционисао, тактички смо добро одрадили бокс, долили смо мање горива и претекли Кубицу. Нисам имао никаквих проблема - изјавио је Фернандо Алонсо.

Себастијан Бурде изгубио је шесто место и три бода, јер је по завршетку трке констатовано да је непрописно возио у боксу (контакт са Масом) па је кажњен са 25 секунди. 

Резултати ВН Јапана:
1. Фернандо Алонсо (Шпанија, Рено) 1:30,21,892
2. Роберт Кубица (Пољска, БМВ Заубер) +05,2
3. Кими Раиконен (Финска, Ферари) +06,4
4. Нелсон Пике (Бразил, Рено) +20,5
5. Јарно Трули (Италија, Тојота) +23,7
6. Себастијан Фетел (Немачка, Торо Росо) +39,2
7. Фелипе Маса (Бразил, Ферари) +46,1
8. Марк Вебер (Аустралија, Ред бул) +50,8
9. Ник Хајдфелд (Немачка, БМВ Заубер) +54,1
10. Себастијан Бурде (Француска, Торо Росо) +59,0
11. Нико Розберг (Немачка, Вилијамс) +1,00,2
12. Луис Хамилтон (В.Британија, Мекларен) +1,18,9
13. Рубенс Барикело (Бразил, Хонда) +1 круг
14. Џенсон Батон (В.Британија, Хонда) + 1 круг
15. Казуки Накађима (Јапан, Вилијамс) +1 круг
Најбржи круг: Фелипе Маса (Ферари) 1:18,426

Одустали: Ђанкарло Физикела (Италија, Форс Индија), Хеики Ковалаинен (Финска, Мекларен), Адриан Зутил (Немачка, Форс Индија), Тимо Глок (Немачка, Тојота),  Дејвид Култард (Шкотска, Ред бул).

Генерални пласман возача после 16 трка: Хамилтон, 84 бода, Маса 79, Кубица 72, Раиконен 63, Хајдфелд 56, Ковалаинен 51, Алонсо 48, Трули, 30, Фетел 29, Вебер 21, Глок 20, Пике 18, Розберг 17, Барикело 11, Накађима 9, Култард 8, Бурде 4, Батон 3.
 
Шампионат конструктора: Ферари 142, Мекларен 135, БМВ Заубер 128, Рено 66, Тојота 50, Торо Росо 34, Ред бул 29, Вилијамс 26, Хонда 14. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво