Крум Дончев победник Српског релија

Бугарин Крум Дончев и његов сувозач Стојко Валчев победници су 41. Српског релија који се бодује за Куп источне Европе. Најбоље пласирана наша посада у саставу Владан Петровић-Срђан Кондић освојила је 5. место у генералном пласману и обезбедила шампионску титулу Србије. Милован Веснић био је одличан шести.

После 2 етапе и 16 брзинских испита Дончев и Валчев остварили су чак 2 минута и 47 секунди предности над првим пратиоцима Јасеном и Николом Поповом из Бугарске. Треће место освојили су Димитар Илијев и Јанаки Јанакијев. Бугарин Дончев је тако трећи пут успео да тријумфује на овом релију (2002, 2005, 2008).

Вишеструки шампион на кружним и брдским стазама Милован Веснић показао је да и у релију може да буде конкурентан. Пласирао се иза Владана Петровића, који је као и претходне године био најбољи српски аутомобилиста на овом такмичењу. Рели је вожен на Златибору и Тари, до циља су стигле 32 посаде (14 одустало).

Коначан пласман: Дончев-Валчев (Бугарска, Пежо 207 спорт) 2:30,58, Ј.Попов-Н.Попов (Бугарска, Мицубиши лансер 9 ево) +02 минута 47 секунди заустатка, Илијев-Јанакијев (Бугарска, Мицубиши лансер 9 ево) +03,18, Славов-Филипов (Бугарска, Рено клио) +04,45, Петровић-Кондић (Србија, Субару импреца) +08,35, М.Веснић-Б.Веснић (Србија, Хoнда сивик) +10,31, Комљеновић-Јеремић (Србија, Мицубиши лансер 6 ево) +11,12, Петровић-Оличков (Србија, Мицубиши лансер 7 ево) +13,13, Рабреновић-Радивојевић (Србија, Рено клио) +14,49, Топаловић-Шулубурић (Србија, Мицубиши каризма) +17,10....

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво