Читај ми!

Вујовић као селектор Ирана први пут против Црне Горе

Олимпијски шампион Веселин Вујовић са селекторског места предводи репрезентацију Ирана. На овогодишњем Светском рукометном првенству "тим Мели" је стартовао победом над Чилеом 25:24, а у другом колу турнира састаје се са Црном Гором. Пренос утакмице је на Другом програму РТС-а од 18.00 часова.

Селектор Ирана Веселин Вујовић биће у центру пажње на мечу против Црне Горе, јер ће играти против репрезентације своје земље.

Азијска екипа је већ исписала историју, победивши Чиле 25:24. То је прва победа Ирана икада у прелиминарној фази такмичења што им даје добре шансе да обезбеде пласман у групну фазу.

Црна Гора је у првом колу поражена од Шпаније 30:25. Упркос том поразу екипа из Европе је фаворит у мечу против Ирана.

Исламска Република Иран 2015. дебитовала је на Светском првенству за мушкарце. У Катару су завршили на 21. месту пошто су победили у два од седам мечева - оба у Председничком купу против Чилеа и Саудијске Арабије.

"Тим Мели" се вратио на светску рукометну сцену после осмогодишње паузе.

Резервисали су карту за овогодишњи турнир света након што су завршили као четврти на Азијском рукометном првенству 2022. године.

Веселин Вујовић је у играчким данима освојио Олимпијске игре 1984. и Светско првенство 1986 и има великог искуства и као играч и као тренер.

Као селектор Словеније 2017. године направио је изненађење освојеном бронзом на Светском првенству.

Чини се тешким поновни успех Вујовића на овогодишњем Светском првенству са Ираном, али је црногорски тренер био прилично оптимистичан уочи турнира.

"Иран ће морати да се суочи са неким заиста јаким противницима у групи, али ми ћемо уложити све напоре да постигнемо пристојне резултате. Нећемо се уплашити ниједног противника и даћемо све од себе", рекао је селектор Ирана Веселин Вујовић. 

Иран се налази у Групи А, поред Чилеа и Црне Горе играће и против Шпаније у трећем колу прелиминарне фазе Светског рукометног првенства.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара