Цветковић: Спремни смо за мечеве са тимом БиХ

Селектор рукометнне репрезентације Србије Јовица Цветковић оценио је да су његови изабраници потпуно спремни за предстојеће мечеве са селекцијом Босне и Херцеговине, који се 19. марта у Сарајеву и три дана касније у Нишу играју у оквиру квалификација за првенство Европе у Аустрији 2010. године.

"У ове тешке утакмице улазимо потпуно спремни. Задовољан сам игром и формом репрезентативаца, а планове једино ремети изостанак Жарка Шешума, као и лакше повреде неколико играча", изјавио је Цветковић на конференцији за новинаре у Ковилову.

Селектор најбољих рукометаша Србије истакао је да је репрезентација испунила план заузимањем првог места у другој квалификационој групи, у којој су још Русија, Швајцарска, Босна и Херцеговина, Италија и Фарска Острва. "После успешног наступа на светском првенству у Хрватској као екипа смо много зрелији и спремнији", тврди Цветковић.

Селектор је напоменуо да ће, поред Марка Ћурувије који због повреде није дошао на припреме, са прве утакмице у Сарајеву изостати и капитен Ратко Николић, уз напомену да ће он бити "сигуран члан екипе" на утакмици у Нишу. "Николићева повреда  није озбиљне природе, али не желимо да ризикујемо и због тога смо одлучили да он паузира у првом мечу", рекао је Цветковић и напоменуо да ће Николића у Сарајеву заменити Урош Виловски.

Пивотмен Николић је поручио да ће репрезентација на предстојећим утакмицама наставити тамо где је стала прошле године у квалификацијама. "Предстојећи мечеви са квалитетном екипом БиХ за нас су веома битни. Уколико се будемо максимално ангажовали, поход који смо започели пре две године и наставили на првенству света у Хрватској крунисаћемо пласманом на првенство Европе", рекао је Николић.

Један од наших најбољих играча Младен Бојиновић поручио је да "хладне главе треба ући у мечеве са БиХ". "Једно је сигурно - у Сарајеву ћемо укрстити копља са Босанцима којима су, такође, ови мечеви веома важни. Наш противник има сличну рукометну школу, играју брзо и постижу велики број голова", додао је Бојиновић.

Он је нагласио да је најважније наставити континуитет учествовања на великим међународним такмичењима. "После онога што смо приказали у Хрватској сигурно је да смо заслужили још већи респект у свету. Можемо ми још много боље", поручио је Бојиновић.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић подсетио је да би у случају обе победе против БиХ наша репрезентација практично обезбедила учешће на првенству Европе. "Колико сам обавештен, сарајевска "Скендерија" ће за први меч бити испуњена до последњег места ,као и нишки Чаир", рекао је Ђурковић.

Према његовој најави, у Београду ће 16. и 17. априла гостовати председник Европске рукометне федерације Тор Лијан и генерални секеретар Михаел Видерер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво