Цветковић хвали играче, куди систем такмичења

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је да је његова екипа "последњим атомом снаге" победила Македонију и нагласио да је систем такмичења на Светском првенству "веома нехуман".

Србија је савладала селекцију Македоније са 32:28 (15:16), у трећем, последњем колу друге фазе такмичења на Светком првенству у Хрватској.

"Успели смо да извучемо последњи атом снаге и да победимо Македонију. Ово је изузетно нехуман начин такмичења у коме рукомет умире. Ко може за 10, 11 дана у девет утакмица да нешто прикаже. Ово је нешто језиво, нешто треба да се уради. Ми смо данас на терену имали гладијаторе. Јадно сам се осећао", рекао је Цветковић новинарима у Задру.

Према његовим речима, лоше се осећао зато што је терао играче да извуку последњи атом снаге. "У том мучењу успели смо да остваримо велики успех да се боримо за седмо и осмо место. То је велики успех за нас, јер смо први пут изашли на велику сцену", рекао је Цветковић.

Селектор је, оцењујући игру Србије на Светском првенству, рекао да тим није приказао све што зна, за шта је окривио умор. "Нисмо одиграли онако како знамо, али за то је крив умор. Просто, повредили су нам се играчи и то је најгоре од свега. Повредили су се Иван Никчевић, Данијел Анђелковић, сада није играо Младен Бојиновић и нисмо могли да форсирамо брзу игру", рекао је он.

Селектор рукометаша оценио је учешће Србије на СП као велики успех и честитао играчима на свему што су издржали на овом првенству. 

Капитен репрезентације Србије Ратко Николић оценио је да је екипа урадила много и да због тога може да буде задовољана уцешћем на СП. "Урадили смо много. Направили смо један велики помак, видели смо да смо ту близу врха и да можемо да се носимо са свим репрезентацијама на свету. Недостаје још мало рада да се неке ствари дотерају. Сигуран сам да ће на неком наредном великом такмичињу бити још много боље", рекао је Николић.

Рукометаш Србије Марко Вујин оценио је да је екипа добро ушла у меч са Македонијом и да је успела да заустави њеног најбољег играча. "Одиграли смо много боље него против Пољске и показали свима да смо бољи од репрезентације Македоније. Лоше смо почели, али је на крају све добро испало" рекао је Вујин.

Голман репрезентације Србије Дарко Станић оценио је да ни бекови на које се ослања игра екипе немају више снаге и концентрације и да се то видело у мечу са Мекедонијом. "На крају се видело да и Мекедонци немају више снаге. Заслужено смо победили. Мислим да је ово реалан однос снага", рекао је Станић.

Селектор Македоније Иле Темелковски честитао је репрезентацији Србије на победи и захвалио се својим играчима на свему што су показали у другом кругу такмичења на СП у Хрватској. "Показали смо да можемо са свима да играмо и то је велики плус за ову генерацију. Добро смо почели, али нисмо концентрације у другом полувремену. Систем такмичења је стварно тежак, ово нам је била осма утакмица", рекао је Темелковски.

На Светском првенству сутра је слободан дан, а у четвртак се у Загребу играју утакмице за коначан пласман.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво