Цветковић: Узећемо неки бодић Пољској

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је да ће његов тим у наредни меч са Пољском ући као и у сваку утакмицу - да "узме још неки бодић". У нашој групи победе постигли Норвешка и Пољска, у Загребу тријумф Хрвата, Француза и Словака.

Репрезентација Србије у недељу у 15.30 састаје се са вицешампионом света - селекцијом Пољске, у Другом колу друге фазе такмичења на Светком првенству у Хрватској.

"Нема паузе. У меч са Пољском репрезентација Србије ће ући као и у сваку утакмицу - да узме још неки бодић. То су наше амбиције", рекао је Цветковић новинарима у Задру.  Према његовим речима, снага Пољске репрезентације је у томе што је то изузетан колектив.

"Зачуђујуће лоше играју на овом првенству и то ме је баш изненадило. Имају добре појединце. Билицки је главни играч. Надамо се да ће наставити да играју овако како играју и да ми направимо добар резултат", рекао је Цветковић.

На питање, да ли је цела атмосфера која је створена од доласка репрезентације Србије у Задар утицала на игру, он је одговорио: "Нећу уопште да причам о томе. У сваком случају, ми смо успели да се дигнемо после оних несретних пораза победом против Норвешке и бодом у мечу са светским прваком. Успели смо да се исчупамо, без обзира на проблеме".

Селектор Цветковић подсетио је да је утакмица са Немачком била тешка, али да га је његова екипа добро отворила.

"Овај меч је показао, у исто време изузетан потенцијал и наше неискуство. Показао је и изузетан квалитет наше репрезентације - да када тонемо умемо да се вратимо и да узмемо бод светском прваку. То је феноменално", закључио је Цветковић.

Резултати група 1 - Загреб:
Словачка-Кореја 23:20
Француска-Шведска 28:21
Хрватска-Мађарска 27:22

Табела: Француска 6, Хрватска 6, Словачка 3, Шведска 2, Мађарска 1, Кореја 0.

Група 2 - Задар:
Србија-Немачка 35:35
Пољска-Данска 32:28
Норвешка-Македонија 29:27

Табела: Немачка 5, Данска 4, Србија 3, Норвешка 2, Пољска 2, Македонија 2.
 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво