Србија победила Египат са 30:22

Репрезентација Србије победила је селекцију Египта резултатом 30:22, у мечу првог кола групе Д на СП које се игра у Хрватској. Меч је одигран у Поречу. На полувремену је било нерешено – 12:12.

Меч је одигран у хали "Жатика" пред око 1.500 гледалаца, а судили су Баум и Горалчик (Пољска).

Србија: Којић 1, Ћурувија 1, Шешум 2, Вујин 2, Никчевић 4, Стојановић 6, Тоскић 2, Станиц, Илић 5 (1), Бојиновић 4, Пејановић, Продановић 1, Анђековић 1, Николић 1.

Египат: Мустафа Ел Сајед 2, Ал Ахмар 8 (5), Мамдух, Ел Калиоби 1, Ибрахим, Абделразек, Осман 2, Мабрук, Абделсалам, Абделмахсуд, Ел Фахарами 2, Јосри 4, Заки 3, Мухамед Ел Сајед.

Седмерци: Србија 1 (1), Египат 6 (5).
Искључења: Србија 10, Египат 12 минута.

Први меч наше репрезентације на СП, против Египта, почео је добро по изабранике селектора Цветковића. Чврста игра у одбрани Египћана и добри напади наших противника, предвођених одличним левим беком Закијем, није пореметила концепт игре Србије.

Код нашег тима на почетку и током првог полувремена, бриљирали су десни бек Стојановић и наш леви бек Момир Илић са по четири поготка. У стрелце су се уписали још и Анђелкобвић, Бојиновић, Продановић и Шешум - сви су постигли по један гол.

Наш тим имао је предност од 9:6 и 12:8, али су Египћани у финишу полувремена заиграли добро у одбрани и још боље у нападу, тако да су стигли до изједнашења - 12:12.

У другом полувремену наша селекција заиграла је изванредно. Бриљаљнтна игра српских рукометаша, како у нападу, тако и у одбрани, резултирала је константним вођством нашег тима од осам голова предности.

Превагу је , рекло би се донео сјајни голман Србије Пејановић, својим маестралним одбранама. Био је права енигма за шутере Египта.

Разиграо је селектор Цветковић све играче, а фантастичан податак је да су се сви наши репрезентативци, сем наша два голмана, уписали у стрелце.

За 15 минута игре у другом полувремену, Египћани су постигли свега три гола, док је до 56. минута у другом полувремену Египат постигао свега шест голова.

Најефикаснији у тиму Србије био је Александар Стојановић са шест голова, док је Момир Илић постигао један погодак мање.  Најбољи стрелац селекције Египта био је Ахмед Ел Ахмар са осам погодака.

На крају убедљива победа нашег тима од 30:22. За најбољег играча меча проглашен је голаман нашег тима Димитрије Пејановић који је имао чак 17 одбрана.  Утакмица у Поречу одиграна је у мирној атмосфери пред 2.000 гледалаца, међу којима је било и око 500 навијача Србије.

Премијери "орлова" на СП присуствовала је и министарка за омладину и спорт Снежана Самарџић-Марковић.

Репрезентација Србије у недељу у другом колу игра против актуелног Европског првака Данске, а меч почиње у 20.15 уз директан пренос на РТС-у.  Пласман у другу фазу Светског првенства оствариће по три првопласиране репрезентације из сваке од четири групе.

У првом мечу наше групе на СП Норвешка је победила Саудијску Арабију са 39:23. На полувремену тог меча било је 19:10.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво