Храбре Српкиње срушиле Немачку!

Рукометашице Србије, поготком Кристине Лишчевић у последњим секундама утакмице, срушиле селекцију Немачке резултатом 29:28. Српкиње су одиграле веома храбро и на крају потпуно заслужено дошле до тријумфа над фаворизованим противником.

Наше девојке су приказале два лица против Немачке, али су ипак извојевале и други тријумф у другој фази такмичења, после чега је остала нада да могу и до полуфинала.

Сада имају четири бода, један мање од Немачке, док су изједначене са Холандијом и Норвешком, које играју са Данском, односно Јужном Корејом. Ако Данкиње и Корејке победе, онда ће Србија у последњој рунди имати прилику да победом над Данском (среда у 10.00) избори место у борби за медаље у Јапану.

Комплетне резултате и табеле можете погледати ОВДЕ.

Изабранице селектора Љубомира Обрадовића много боље су отвориле утакмицу и водиле од самог почетка. Голгетерски се истакла Драгана Цвијић, која је одржавала вишак, а прва фигура сусрета била је Кристина Лишчевић.

Наша играчица је доминирала у организацији, делила лопте и асистирала саиграчицама које су погађале, неутралисавши тако брзи центар противничке екипе.

У једном тренутку је наша селекција имала пет голова вишка (12:7), после чега је уследила прва криза у игри Србије.

Финиш првог полувремена био је у знаку грешака наших девојака, Немице су истопиле предност, па се на одмор отишло резултатом 19:17 за Србију.

Међутим, проблеми који су се нагомилали (два искључења за Цвијићеву, црвени за Радојевићеву и повреда Лишчевићеве) осетили су се тек у наставку, када је "Елф" додао гас и потпуно преокренуо.

Српкиње нису могле да парирају Немицама због скраћене ротације, али су се храбро бориле и то им се исплатило у самом финишу.

Јована Рисовић је заустављала све покушаје противница, Лавко је везала четири поготка, а у последњим секундама је добрим продором изборила седмерац. Пошто због јаког ударца није била у стању да изведе најстрожу казну, то је препустила Лишчевићевој, која сигурно погађа мрежу за велики тријумф Србије!

Цвијићева је била најефикаснија са седам погодака, уз само један промашај из игре, пет је додала Јелена Лавко, Слађана Поп-Лазић се зауставила на четири, док је хероина Лишчевић дала два и наместила још ко зна колико.

Немачку је предводила Миневска са шест голова, а по пет су дале Бенке и Бергер, која је проглашена играчицом меча.

Нада Србије живи, а следећи противник биће Данска, са којом се наше девојке састају у среду од десет часова.

Ток меча:

8.27 – Крај утакмице, Србија је победила! Финиш за инфаркт и на крају седмерац који је изборила сјајна Лавко. Добила је снажан ударац и препустила је Кристини Лишчевић да изведе најстрожу казну. Наша најбоља играчица је била прецизна у последњим секундама и славље је могло да почне!

8.25 – Лавкооо! Још један гол и Србија долази до 28:28! Рисовићева брани на другој страни, наше девојке имају напад за победу!

8.23 – Наставило се игром "гол за гол", Лавко је лепо пробила и изједначила, али су Немице поново брзо узвратиле и повеле 26:27.

8.16 – Наставило се мучење Србије у нападу, само пет голова у другом делу игре то потпуно потврђује. Срећом, игра у одбрани је одлична и Немице се нису одлепиле.

8.08 – Сада Бергерова доминира, два брза гола и Немачка води 23:24.

8.05  – Покушала је Цвијићева да изненади противничку голманку шутем кроз ноге, штета је што није погодила.

7.58 – Нови проблем за Србију, Лишчевићева има све већих проблема са повредом. Немице то користе и стижу до изједначења 21:21.

7.53 – Српкиње су поред брзих напада Немачке успеле да сачувају концентрацију на старту наставка и задрже два гола предности – 20:18.

7.31 – Почело друго полувреме.

7.36 – Крај првог полувремена! Два брза гола Србије, наше девојке одлазе на паузу уз вођство од 19:17.

7.34 – Црвени картон за Радојевић, чини се, престрого досуђен. Србија ће остати без једне играчице до краја сусрета.

7.31 – Наставиле су наше играчице са техничким грешкама, много изгубљених лопти довело је до тога да се потпуно истопи вођство. Такође, велики је проблем што је Цвијићева зарадила друго искључење – 16:16.

7.23 – Упала је екипа селектора Љубомира Обрадовића у кризу – три грешке утицале су да се разлика истопи, али је Цвијићева изборила седмерац и искључење. Наше девојке су повисиле на 13:10.

7.20 – Томашевићева блиста на голу Србије, а девојке у нападу играју веома разноврсно. "Бомба" Лавко са дистанце и први пут је +5.

7.16 – Наставила је Кристина Лишчевић да разбија одбрану Немачке фантастичним додавањима и у стилу Леа Месија делила асистенције саиграчицама. Поп-Лазићева је једну реализовала, али је Бенке смањила на 10:7.

7.13 – Стоиљковићева и Поп-Лазићева наставиле серију, наш тим после нешто више од 10 минута води 9:5.

7.10 – Обе селекције остале су са играчем мање, то је искористила Жељка Николић и са два гола донела Србији 6:4.

7.06 – Српкиње су биле расположене у нападу, али су се спорије враћале у одбрану. Немице су често играле на пивота који би одмах истрчао до казненог и после седмерца Миневскаје било је 4:4.

7.01 – Већ у првом нападу наше играчице су одиграле одличну акцију на пивота и Драгана Цвијић је дуел отворила голом за 1:0. Лишчевићева је повисила, али су Немице одиграле карактеристичан брзи центар и смањиле на 2:1.

7.00 – Почео је меч Србије и Немачке.

6.57 – Интонирана је химна Немачке, а потом се зачула и "Боже правде", химна наше земље.

6.50 – Играчице две репрезентације су изашле на паркет хале у Кумамотоу.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво