Рукометашице Србије савладале Словенке

Рукометашице Србије пласирале су се у наредну фазу Светског првенства у Јапану међу 12 најбољих селекција, савладавши репрезентацију Словеније са 29:27 (12:11) у врло драматичној утакмици последњег кола у групи А.

Српске рукометашице су успеле да начине играчки и резултатски преокрет у мечу са Словенкама и дођу до победе која их води у наредну фазу такмичења у којој ће снаге одмеравати дванаест најбољих селекција.

Рукометашице Србије су лоше ушле у меч у коме скоро до деветог минута нису постигле погодак, дозволивши Словенкама да остваре предност од четири гола. Ипак, од средине полувремена појачавају темпо, да би у финишу дошле до изједначења, а потом и завршиле полувреме са голом предности.

У првим минутима другог полувремена, Словенке успевају да дођу до изједначења, а потом се развија равноправан дуел све до финиша полувремена када рукометашице Србије успевају да изједначе и потом начине резултатски преокрет прелазећи поново у вођство са минималном предношћу. У наставку, уз неколико одличних одбрана Томашевићеве, успевају да увећају предност која их води до коначне победе и пласмана међу дванаест најбољих селекција на Светском првенству у Јапану.

У тиму Србије најефикасније у нападу биле су Слађана Поп Лазић и Јелена Лавко, а допринос наше голманке Катарине Томашевић био је изузетан.

У селекцији Словеније најефикасније су биле Грос и Станко.

Из групе А у наредну фазу Светског првенства, уз тим Србије, иду селекције Норвешке и Холандије. Српкиње су сакупила шест бодова у групној фази, али даље не преносе ниједан бод, јер су савладале екипе које су завршиле такмичење. 

Ток меча: 

08.15 – Крај меча. Србија је у наредној фази такмичења! 

08.23 – Српски селектор је затражио паузу у самом финишу меча, када наш тим има минималну предност и лопту у поседу, али и играчицу мање. Врло је вашно задржати предност или бар сачувати нерешен резултат.

08.09 – Ново изједначење за Србију – 23:23. 

08.06 – Селектор Србије је затражио паузу и покушаће да реорганизује игру тима која је посустала и довела до вођства Словеније од три гола предности.

08.04 – После неколико контранапада, Словенија долази до изједначења, а потом и вођства са два гола предности.

07.53 – Словеначки тренер је затражио тајм-аут после вођства селекције Србије од 15:12.

07.48Почело је друго полувреме, први напад има репрезентација Србије.

07.33 – Полувреме. На одмор селекција Србије одлази са једним голом предности после резултатског преокрета који су начиниле у самом финишу првог полувремена.

07.29 – Селектор Србије тражи тајм-аут, вероватно за договор како покушати да се дође до вођства јер поново имамо лопту на 11:11.

07.19 – Рукометашице Србије успевају да дођу до изједначења! После пар грешака на обе стране, рукометашице Србије успевају да из неколико контранапада анулирају предност Словенки.

07.14 – Од десетог минута утакмице потпуно друга слика на терену. Рукометашице Србије успевају да се врате у игру и смањују предност Словенки на само гол предности улазећи у врло равноправан дуел.

07.09 – Први гол наше рукометашице постижу тек после девет минута игре.

07.05 – Рукометашице Србије нису добро почеле меч и на самом старту селекција Словеније долази до предности од четири гола.

07.00 – Почео је меч. Први напад имају рукометашице Словеније.

06.58 – Играчице су изашле на терен, интониране су химне и очекује се почетак меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво