Рукометаши Трепче и Бана први у хали у Северној Митровици

Спортисти из Северне Митровице након две деценије играња на гостујућим теренима добили су прилику да у свом граду дочекају ривале и та част прво ће припасти рукометашима Трепче против Бана из Рашке, преноси "Косово онлине". Њихова утакмица, заказана вечерас за 18 сати, биће прва званична у новоизграђеној Хали спортова.

"После 20 година дочекали смо да у свом граду наши спортисти имају свој дом, да се такмиче пред својом публиком и породицама, да имају подршку коју нисмо имали ми када смо се такмичили, јер смо у сваком другом граду били гости, а не домаћини. Надам се да ће Митровчани у великом броју испунити халу и поздравити две екипе", рекао је председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач за "Косово онлине".

Он је истакао да је овај спортски објекат изграђен и опремљен по најсавременијим европским стандардима.

"Ту су савремени кошеви и голови, као и паркет који је један од најбољих у светским размерама. Веома квалитетно осветљење које не ствара сенке, врхунска вентилација и озвучење, али и оно чиме посебно можемо да се похвалимо је машина за полирање паркета коју врло мали број оваквих објеката има. Све то ће омогућити спортистима из Косовске Митровице да тренирају, такмиче се и постижу још боље резултате, како на домаћим, тако и на европским и светским такмичењима", рекао је Ковач.

Изградњу спортске хале, чији је капацитет 600 седећих места, финансирала је општина Северна Митровица, а спортистима је свечано предао на употребу градоначелник Горан Ракић.

Радосна вест стигла је недавно и за фудбалере из Северне Митровице који ће такође добити свој дом, а изградњу новог стадиона капацитета 5.000 гледалаца најавио је градоначелник Ракић речима "да је ово део инвестиционог циклуса који финансира Влада Републике Србије" и да су "средства за изградњу у потпуности обезбеђена".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво