Јовановић: Морамо бити боље психолошки припремљени

Помоћник селектора српске рукометне репрезентације Недељко Јовановић казао је, после пораза у припремном мечу пред Светско првенство против Македоније у Скопљу, да је Србија одиграла бледу утакмицу, без довољне дозе агресивности, као и да на СП мора много боље, најпре на психолошком плану.

Репрезентација Србије поражена је у Скопљу од Македоније са 37:31 у склопу припрема за Светско првенство.

"Одбрана је била веома танка, играли смо без фаула, без агресивности, без бочне покретљивости, која у оваквим ситуацијама кад се игра са играчем мање, мора много боље да се креће, да бисмо правили фаулове, и затварали тај слободни простор", рекао је Јовановић за Тањуг.

Напад је, према његовим речима, показао неке боље ствари, међутим, додаје, има још доста несигурности "поготово због доласка нових играча из Немачке који треба да се уиграју".

"Ово је прва утакмица у којој смо били комплетни, али то не оправдава лош резултат", сматра Јовановић.

Када је реч о групи и ривалима који Србију чекају у Берлину, он истиче да је група веома тешка и захтевна и да је незахвално било шта прогнозирати.

"Статус који репрезентација Србије у овом тренутку има је незавидан из простог разлога што има доста нових играча који немају интернационално искуство, а поготово слабо репрезентативно интернационално искуство", оценио је Јовановић.

Велики проблем може да буде и психолошки моменат који, како каже, сигурно може да утиче на одређене грешке и требало би доста тога променити на пољу самопоуздања, истиче он.

"Нема превише времена за тренинге, доигравање и уигравање, једноставно морају психилошки да се припреме да буду много стабилнији што се тиче појединих одлука, поготово у нападу", закључио је Јовановић.

Репрезентација Србије данас ће са Македонијом одиграти још једну припремну утакмицу пред одлазак на СП.

Светско првенство у Немачкој и Данској одржава се од 10. до 27. јануара, а Србија свој први меч игра против селекције Русије, 11. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво