Металопластика слави шездесети рођендан

Металопластика је за Шапчане одувек много више од спортског клуба. Захваљујући успесима ,,златне генерације“, град на обали Саве, средином 80-их година прошлог века, био је рукометна престоница. Некадашњи двоструки шампиони Европе, данас славе 60-ти рођендан.

Снимци су избледели, али сећања нису. Металопластика је 1985. и 1986. године била најбоља у Европи. Шабачки "ванземаљци" у некадашњој Југославији, освојили су 7 узастопних титула првака државе и четири Купа а чланови репрезентације донели су злато и са Олимпијских игара и Светског првенства. Шабац је живео за рукомет и делио са играчима и радост и тугу. 

"Мислим да нас је велика већина оставила најлепши део младости, били смо апсолутно посвећени, и мислим да је вредело. Када смо испали у финалу, где је цео град био толико тужан, да је било тешко изаћи, плакало нам се на сваком ћоску у граду и схватили смо колико је град имао љубави према нама", рекао је Веселин Вуковић.

Прве утакмице рукометаши Металопластике играли су на шљаци и бетону.

"Нисмо никада играли у хали, добили смо две гарнитуре дресова за првих 10 година. Али било је изванредно другарство, сви смо били једнаки, није било ни плата ни премија, и неког одвајања", додао је Лука Божанић, играч прве генерације.

Несавладиве чуваре мреже, мајсторе дриблинга и контранапада, незаустављиве стрелце, аплаузима су испраћали и домаћи и противнички навијачи.

"Имали смо публику, добар састав, били смо заиста једно 5-6 година, фантастичних у Лиги шампиона у Европи, красило нас је то другарство, и тај инат, и та жеља за побједом", изјавио је Перо Милошевић, некадашњи играч Металопластике.

Металопластика се више од четири деценије такмичи у највишем рангу. Шабачки рукометаши, 2016. освојили су Куп Србије. Припреме за предстојећу сезону су почеле а цела година, због јубилеја, биће у знаку броја 60.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво