Динчић: На Европском првенству није испуњен циљ

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Часлав Динчић изјавио је да није испуњен циљ на Европском првенству, јер екипа није успела да се пласира у други круг такмичења, и да не зна да ли ће остати на својој функцији.

Србија је изгубила све три утакмице - од Хрватске, Немачке и Македоније у Групи Д на Европском првенству у Македонији.

"Циљ није остварен. Требало је да победимо неког од противника. Мада и да смо победили Немачку не би смо прошли. На првој утакмици против Хрватске деловали смо уплашено и она нас је стварно заслужено победила. Против Немачке смо одлично одиграли, али нисмо успели да је савладамо, а против Македоније из разних разлога нисмо могли да добијемо меч", рекао је Динцић новинарима у Скопљу.

Према његовим речима, на Европском првенству ипак је добијен "костур" екипе и девојке су одиграле једно велико такмичење.

"Било је дебитанткиња и ниједна није разочарала. Мени је мерило Немачка, где бекови дају голове са девет метара, где се трчи контра и полуконтра...Успели смо да се надигравамо са таквом екипом. То значи да ћемо за две године моћи да се носимо са било којом репрезентацијом у Европи, са мном или без мене", рекао је Динчић.

Он је додао да је Србија добила на Европском првенству неколико јако добрих младих грачица.

"Знао сам да је Андреа Лекић у словеначком Криму израсла у правог аса, али добили смо и Драгану Цвијић која ниједног тренутка није показала да је уплашена, иако има само 18 година, као и Катарину Крпеж и Катарину Томашевић за које се у Србији није ни знало.

Мислим да је и Сања Дамјановић имала добре фазе на шампионату. Тако да ако изузмемо старије играчице, имамо просек од 22 године што нема ниједна сениорска репрезентација у Европи", рекао је Динчић.

Селектор је нагласио да га ниједна играчица није разочарала, мада је шампионат за неке био превелико "бреме", јер су раније стално биле у нечијој сенци.

"Верујем да су дале све од себе. Међутим, захвалићемо се Злати Паплацко, Биљани Балаћ, јер је време да дођу млађе играчице. Морамо да рачунамо на све оне из кадетске репрезентације. Оне су већ показале шта знају и Србија не треба да се плаши за будућност", рекао је Динчић.

На питање да ли ће остати на функцији селектора, он је одговорио: "Ја сам доста по страни. Има људи који кажу да ће са мном радити до 2012. године, али и оних који ме 'блате'. То је нормално и не замерам им, јер ме то не дотиче. Ја сам радио најбоље што знам".

Према његовим речима, пробао је да пре свега направи једну борбену екипу.

"На ранијим такмичењима заказали смо и са много бољим репрезентацијама, са већим именима. На пример пре две године у Шведској, да не набрајам даље. Имам уговор до априла, па ако господа из Савеза мисле да ја треба да радим овај посао разговараћемо. У супротном, пожелећу им много среће, као и новом селектору", рекао је Динчић.

Он је додао да је захвалан Савезу на помоћи коју је имао, јер му је испунио све што је тражио.

"Ако буду са мном разговарали тражићу неке услове, неке људе, неку реорганизацију. Доста тога сам затекао. Било је нешто што ми се и није свиђало, али због 'мира у кући' сам прелазио преко тога. Све у свему, било је добро. Канцеларија РШ и Управни одбор су нас стварно подржавали", рекао је Динчић.

Европско првенство одржава се од 2. до 14. децембра у Македонији.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво