Српкиње освојиле Лајпциг: Идемо даље да освајамо

Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, анализирао је успешно одрађену прелиминарну фазу такмичења на Светском првенству у Немачкој. Српкиње ће у осмини финала играти у недељу од 17.30 против Црне Горе, која је освојила четврто место у Ц групи. Директан пренос овог дуела можете пратити на програмима РТС-а као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Наше рукометашице приредиле су изненађење, јер у веома јакој групи нису изгубиле ниједну утакмицу, и наговестиле су да имају снаге и знања да на овом шампионату остваре добар резултат.

Од исхода дуела са Јужном Корејом зависило је много тога, јер бисмо у случају пораза завршили на четвртом месту у групи и у осмини финала отишли на Русију, која је до сада приказала најбољу игру.

"Честитам девојкама на правом рукометном издању. Показали смо да можемо да се адаптирамо на перфектaн корејски напад. То смо им осујетили. Честитам девојкама на адаптацију на њихову одбрану. Били су без фаула у првом полувремена. У другом полувремену када су променили одбрану у своју типичну, реаговали смо на лрави начин и постизали голове. Немамо шта да причамо, нити да се веселимо. Имамо Црну Гору, искусног и незгодног противника. Чека нас врло тежак задатак, као што је био и овај. После Магдебурга волели би смо да продужимо боравак у Немачкој. Више нико нема права на грешку. Иде се кући. Понашање девојака, реакција на тактичке ствари, рекација на позитиван и негативан резултат ми даје наду и оптимизам за оно што нас чека даље", рекао је селктор Србије Љубомир Обрадовић.

"Освојили смо Лајпциг, сада идемо даље да освајамо. Једном приликом сам рекла да не бих желела Црну Гору, јер и њима желим да иду што даље. Нема шта, борићемо се. Овај тим може много. Верујем у ову екипу и да можемо да одиграмо квалитетан меч, рекла је Драгана Цвијић. 

Србија ће у осмини финала играти у недељу од 17.30 против Црне Горе. Меч можете пратити у директном преносу на програмима РТС-а као и путем лајв стриминга на нашем порталу.  

Парови осмине финала Светског првенства у Немачкој:

НЕДЕЉА

Шведска - Словенија 20.30
Немачка - Данска 20.30
Мађарска - Француска 17,30
Србија - Црна Гора (Магдебург, недеља, 17.30)

ПОНЕДЕЉАК

Румунија - Чешка 17.30
Јапан - Холандија 17.30
Шпанија - Норвешка 20.30
Русија - Јужна Кореја 20.30

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара