Рукометашице Србије победиле Македонију

Женска рукометна репрезентација Србије победила је у гостима Македонију са 33:27 (14:15) у другом колу Групе три квалификација за Европско првенство 2019. године.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Катарина Крпеж Шлезак са седам голова, док је шест постигла Сања Радосављевић.

У селекцији Македоније истакла се Теодора Керамичева са шест голова.

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да не може у потпуности да буде задовољан игром, као и да је очекивао тежак меч.

"Очекивао сам тешку утакмицу зато што је то Македонкама била велика шанса. Нашој екипи фали тежих провера. У првом полувремену нисмо били на нивоу другог дела. Да ли важност утакмице или мала неуиграност, важно да је одбрана била активнија у другом полувремену и да је све дошло на своје место. Не могу бити задовољан у потпуности, јер је премало дана, тренинга и простора да радимо. Искористили смо максимално колико смо могли. Чекамо 20. новембар да наставимо", рекао је Обрадовић.

Сања Радосављевић каже да је најбитније да је Србија остварила победу.

"На почетку је било мало компликовано, али је важно да смо испуниле циљ. Надам се да ће ова победа бити довољна за пласман у Француску. Морам да похвалим целу екипу, одбрана је заиграла како зна и уме, а онда смо ми то искористиле да постигнемо лаке голове. Имамо две победе, срећне се враћамо у своје клубове. Надам се најбољем на Светском првенству", рекла је Сања Радосављевић, лево крило репрезентације Србије.

Србији је ово друга победа у квалификацијама, док је Македонкама ово други пораз.

Србија се налази на деоби првог места Групе три са Шведском која је нешто раније вечерас победила Фарска Острва са 33:15.

Квалификације за ЕП наставиће се у марту следеће године, када ће Србија дочекати Шведску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво