Читај ми!

Александар Каракашевић завршава репрезентативну каријеру

Легендарни српски стонотенисер Александар Каракашевић најавио је да ће окончати играчку каријеру у националном тиму на мечу Србије и Француске, који ће бити одигран 24. јануара у хали "Шумице" у Београду.

Александар Каракашевић (47) је у каријери, између осталих, играо за Охсенхаузен, Партизан, Униреу, Плудерхаузен, Црвену звезду, Гренцау и Картагену. Представљао је Србију на Олимпијским играма 2004, 2008, 2012. и 2016. године.

Каракашевић је од 2017. године председник Стонотениског савеза Србије, а истиче да након краја играчке каријере неће напустити стони тенис.

"Највише жалим због пропуштене прилике у четвртфиналу дубла са Слободаном Грујићем на Олимпијским играма у Атини 2004, као и на екипном Европском првенству у Београду 2007. Што се тиче успеха, много ми је драга појединачна медаља на Европском првенству, затим прво српско злато, као и злато у Србији 2007. Дефинитивно завршавам са лигама овог априла, када се игра плеј-оф. Наравно, нећу оставити стони тенис, играћу ветеранске турнире јер волим овај спорт, али што се тиче тренинга, завршавам", рекао је Каракашевић, између осталог, за сајт Стонитенис.

Меч између Србије и Француске биће одигран у оквиру квалификација за Европско првенство у Шведској.

То ће бити други меч Србије у квалификацијама, а наша селекција је у првом мечу изгубила од Енглеске 3:2 у Ковилову. Србија ће после дуела са Француском играти 26. јануара у Лондону са Енглеском.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво