После Канаде и Аустралија одустала од Токија

Да ли је Канада покрекнула лавину отказа? Након ње и Олимпијски комитет Аустралије је саопштио да неће слати своје спортисте у Јапан.

Коронаирус се одражава на цео спорт. Након што је Канадски олимпијски комитет саопштио да неће слати своје спористе у Јапан, то исто је учино Олимпијски комитет Аустралије. Да ли ће њиховим стопама кренути и остали савези, и на тај начин "помоћи" Међународном олимпијском комитету да донесе одлуку о одлагању игара, остаје да се види.

Олимпијски комитет Аустралије је објавио да би њихови спортисти требало да се припреме за Олимпијске игре у Токију за 2021. годину, после најаве МОК-а о потенцијалном одлагању овогодишњих Игара и променама у јавном здравственом стању у Аустралији и широм света.

"Верујемо да наши спортисти сада морају да дају приоритет сопственом здрављу и онима око њих, и да се могу вратити породицама, у договору са својим националним федерацијама."

Олимпијски комитет Аустралије је јутрос одржао састанак Извршног одбора телеконференцијом и једногласно се сагласио да се аустралијски тим не може окупити у променљивим околностима у земљи и иностранству."

Извршни директор комитета Мет Керол каже да је спортистима потребна сигурност - желели су да учине праву ствар за себе, породицу и светску заједницу.

„Имамо спортисте из иностранства, тренирамо на централним локацијама у Аустралији као тимови и управљамо сопственим програмима. Са путним и другим ограничењима ово постаје неиздржива ситуација."

„МОК је усвојио кључне принципе стављања здравља спортиста на прво место и осигуравања да оно делује у њиховом најбољем интересу и интересу спорта. Ова одлука одражава те принципе."

„Сада смо у позицији да планирамо са већом сигурношћу."

"Желео би да захвалим председавајућем Комисије спортиста ОКА Стиву Хокеру, на његовом доприносу у расправама данас и током прошле недеље, представљајући ставове наших спортиста", рекао је Керол.

Шеф мисије аустралијског тима у Токију Јан Честерман каже да је разговарао са спортистима након што је прошле недеље добио повратне информације од њих из више од 25 спортова.

„Јасно је да се Игре не могу одржати у јулу. Наши спортисти били су сјајни у свом позитивном ставу према тренинзима и припремама, али стрес и несигурност били су за њих изузетно изазовни."

„Такође су преузели терет бриге за своје сународнике широм света. То ми је била стална порука. "

„Иако ће услед ове промене бити још пуно тога што ће се решити, тајминг ће омогућити спортистима из целог света да се правилно припреме с надом да ће криза везана за коронавирус бити под контролом."

„Свесни смо да ће за многе одлагање представљати низ нових питања. Али када се свет зближи на Олимпијским играма у Токију, оне могу бити права прослава спорта и човечанства", рекао је Честерман.

Честерман је додао да у Токију постоје бројна питања која произлазе из било каквог одлагања, од квалификација до логистике на терену, али да се то може благовремено решити.

Керол ће разговарати са националним федерацијама широм Аустралије како би разрадио питања која су сада постала јаснија.

 

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара