Додељене награде најбољим бициклистима

Бициклистички савез Србије доделио је награде најуспешнијим такмичарима и екипама у Купу Србије за 2019. годину. Признања су добили најбољи такмичари и тимови у друмском и планинском бициклизму у свим старосним узрастима, од млађих полетараца до мастерса.

На свечаној церемонији Бициклистичког савеза Србије подељено је укупно 128 пехара за најбоље такмичаре и клубове на Купу Србије 2019. године, што довољно говори о све већој масовности и све већем броју младих такмичара у српском бициклизму.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић захвалио је свим добитницима признања, као и Министарству омладине и спорта на подршци програма које је Савез спровео.

"Пре свега основни програм, где се највише и виде резултати, јер имамо доста нових клубова, имамо доста нове деце, пре свега у овим најмлађим категоријама, што нам је и циљ – нашим планом и програмом за четири године да што више омасовимо клубове", рекао је Бановић.

Међу најуспешнијим клубовима који су освојили највише медаља у Купу Србије током 2019. истакли су се Једнота Шид, Нови Пазар, Елит из Новог Сада, Металац из Краљева, С тим из Сомбора, Борац из Чачка, Инвиктабајк, Бициклистички клубови Шид и Нови Пазар, ОБК Београд, Циклеманија из Крагујевца и београдски Партизан.

Сарадња са Министарством спорта Турске

О преданом и добром раду челних људи српског бициклизма, најбоље говори и податак да је 12 најбољих такмичара из 12 различитих екипа добило на поклон од председника Савеза Бранка Бановића по бицикл, као награду за одличне резултате у претходној години. 

Бановић је изјавио и да су Министарство омладине и спорта и Министарство спорта Турске направили споразум, па су се и бициклистички савези двеју земаља одлучили на сарадњу.

"Ми смо искористили прилику, са Бициклистичким савезом Турске смо направили споразум где ће они помагати рад Бициклистичког савеза Србије, а заузврат ће њихова деца да долазе код нас на кампове, поготово у летњем периоду. Већ имамо нашу сениорску екипу у Алањи на припремама. Једна сарадња која ће, надам се, трајати дуго", истакао је Бановић. 

Преостале трке - шанса да се избори олимпијска норма

Србија је и ове године на одличном путу да избори олимпијску норму у планинском бициклизму у женској конкуренцији.

Јована Црногорац је представљала Србију на прошлим Олимпијским играма у Рију, а планови за Токио су јасни.

"Успели смо да организујемо велики број трка. Ниш, Нови Сад и Црна Трава, која је традиционална – седми пут се одржава за календар Светске бициклистичке федерације, трка која је 3. маја ове године и која ће бити последњи воз да покушамо да пошаљемо две девојке на Олимпијске игре. Ја се искрено надам да ћемо ове године у Токију имати две такмичарке у маунтинбајку", навео је потпредседник Савеза Драган Николић.

У току су последње припреме за 14. трку Београд - Бањалука која ће се возити у априлу, а у јуну ће се одржати јубиларно 60. издање Трке кроз Србију.

Директор обе трке Владимир Куваља, већ је саопштио списак за екипа и такмичара за трку Београд - Бањалука, на којој ће наступити бициклисти из 36 светских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво