Тијана Богдановић освојила бронзу на Гран прију у Јапану

Репрезентативка Србије у теквондоу Тијана Богдановић освојила је бронзану медаљу на Гран при турниру у Јапану на турниру Г4 категорије.

Она је у старту била боља од представнице Марока 18:2, затим је била боља од Египћанке 4:0, док је у четвртфиналу савладала Бразилку на златан поен, у четвртој рунди.

У полуфиналном мечу поражена је од Тајланђанке Панипак 10:1, актуелне светске шампионке.

Бронза и нови поени омогућили су Богдановић да напредује на олимпијској листи (пре ГП била је на шестој позицији) и да буде ближа директном пласману на ОИ 2020.

Тренер Драган Јовић истакао је да је освојена медаља веома битна за наставак борбе за олимпијску визу.

"Ово је други Гран при ове године и резултат охрабрује. Свакако да није добро када се изгуби 10:1 али ако се сетимо пре годину дана са коликом разликом смо губили од Панипак. Освојена медаља је изузетно битна јер још је дуг пут до осигураног места за Олимпијске игре у Токију. Следећи Гран при је у Бугарској, а затим ће Тијана учествовати на Светском војном првенству у Кини, па на ЕП у олимпијским категоријама и финалном Гран при турниру који се одржава у Москви", рекао је Јовић.

Милица Мандић (+67кг) заузела је пето место на ГП после две победе и пораза у четвртфиналу од Осипове, представнице Узбекистана, у последњим секундама после врло изједначене борбе.

Дмитриј Нагаев (-58кг) поражен је у старту ГП турнира од представника Русије Артамонова, четвртог носиоца, после изузетно изједначене борбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво