Страхиња Стефановић освојио сребро и олимпијску норму

Српски кајакаш Страхиња Стефановић освојио је сребрну медаљу у једноседу на 200 метара и освојио прву олимпијску норму за српски кајак. На Светском првенству које се одржава у Сегедину пред кајакашима Србије данас су још две финалне трке.

Страхиња Стефановић је освајањем другог места у финалу трке К1 - 200 уз сребрну медаљу освојио и прву олимпијску норму за српски кајак, јер право наступа на Олимпијским играма у Токију 2020. године обезбеђују првих пет кајакаша из финала.

Млади српски кајакаш Страхиња Стефановић (21) је 200 метара извеслао за 35.04, за 18 стотинки спорије од првопласираног Британца Лајама Хита, 35-годишњег олимпијског шампиона из Рија, који је дошао и до своје треће титуле првака света. Бронза је припала Шпанцу Карлосу Гаротеу са 35.12.

У женској конкуренцији Милица Старовић је у финалној трци К1 - 200 била седма, али ће нову прилику имати и у полуфиналу К1 - 500.

У оквиру данашњег поподневног програма кајакаши Србије наступаће у полуфиналу К2 - 1.000 (Марко Томићевић и Миленко Зорић), као и у мушком и женском полуфиналу К4 - 500.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво