Српски веслачи са три посаде на Светском купу у Познању

Репрезентација Србије у веслању са три посаде наступиће на Светском купу у Познању. На овом другом такмичењу за Светски куп у сезони пријавило се више од 800 такмичара из свих делова света.

После припрема на Палићу у Пољску су пошли Мартин Мачковић и Милош Васић у двојцу, Александар Беђик, Игор Ђерић, Ненад Беђик и Виктор Пивач у четверцу и скифиста Александар Филиповић.

Мачковић и Васић, који су потенцијал наговестили победом у Пловдиву, на уводном од три такмичења за Светски куп у сезони, имају прилику да се искупе за потоњи кикс на Европском првенству у Луцерну, када су посустали на прагу бронзане медаље. С поукама из тог финала мериће се у јачој конкуренцији него што је била и у Бугарској и у Швајцарској.

Тешки четверац је у Луцерну практично први пут веслао заједно. Оставио је обећавајући утисак јер је у Б финалу извојевана победа.

На Филиповића, видело се то на Европском шампионату, пауза, због које није ишао у Пловдив, утиснула је траг. У Познању добија шансу да поправља такмичарску форму.

У Познању је пријављено више од 800 такмичара из свих делова света.

број коментара 0 Пошаљи коментар