Бициклисти и у Вишеграду после осам година?

Овогодишња бициклистичка трка Кроз Србију могла би проћи и кроз Вишеград где би требало да буде циљ етапе која ће се возити другог такмичараког дана.

Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља посетио је Вишеград где је разговарао са начелником општине Младеном Ђуревићем о доласку најчувенијег бициклистичког каравана на овим просторима и у Вишеград.

Кроз овај прелепи град на Дрини најпознатији караван у Југоисточној Европи последњи пут је прошао пре осам година, тачније 2011. када је на трци Кроз Србију победио наш возач Иван Стевић.

Према речима господина Младена Ђуревића Вишеград би такмичарима и великом броју медијских екипа које ће пратити овогодишње издање трке Кроз Србију имао прилику да представи своје богате природне лепоте и туристичке потенцијале на прелепој реци Дрини, као и чувени мост и Андрић град где би за све учеснике могла бити организована и посебна туристичка тура и посета овог несвакидашњег туристичког бисера.

На тај начин би се два значајна туристичка центра Јахорина и Андрић град спојили у јединственој бициклистичкој етапи о којој би се причало и данима након трке.

Вишеград је до сада дочекивао такмичаре само као пролазно место на рути трке, тако да би домаћинством полуетапе овај чувени историјски и културни центар заправо први пут био на мапи трке и као домаћин етапе, што би за саму трку Кроз Србију имало огроман значај.

Трка Кроз Србију возиће се од 28. јула до 2. августа, а старт и свечано отварање трке биће у Источном Сарајеву где ће се возити прва кружна етапа.

Другог дана бициклистички караван у ком ће бити 150 возача из 30 светских земаља, стартоваће са Јахорине, а полуетапа би требало да се заврши у Вишеграду.

Из Вишеграда би бициклисти требало да стартују другог дана вожње ка Прибоју, а државну границу између Босне и Херцеговине и Србије проћиће без заустављања. Циљ ће бити у центру Прибоја који ће други пут бити домаћин етапе на нашој најпознатијој трци.

Према последњим информацијама, Вишеград је итекако заинтересован за циљ полуетапе, а у разговору са директором трке Кроз Србију, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић нагласио је да је и велики број привредника и компанија у овом крају заинтересован да подржи трку Кроз Србију по угледу на Тур де Франс и трку Ђиро д'Италија, јер сарадња свих субјеката допринеће бољој организацији саме манифестације.

Спортски аспект је такође немерљив јер би и сви љубитељи спорта и бициклизма имали прилику да на улицама града виде вожњу неких од најквалитетнијих светских тимова и возача у овом рангу такмичења.

Овогодишња трка Кроз Србију биће једна од најквалитетнијих и најбоље организованих трка у последњих 15 година, тако да су градови у Србији и Републици Српској веома заинтересовани да буду део организације ове манифестације и поздраве чувени караван.

Поред Источног Сарајева и Прибоја, градови домаћини етапа биће још и Мионица, Београд и Пожаревац, а караван ће и ове године проћи кроз прелепе крајеве Златиборског округа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво