Циљ трке Кроз Србију 2. августа у Пожаревцу

Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић, посетили су претходне седмице и Пожаревац, где су са Градоначелником Банетом Спасовићем одржали састанак уочи овогодишње трке Кроз Србију.

Крајем јула и почетком августа возиће се 59. бициклистичка трка Кроз Србију. Градови домаћини етапеа биће Источно Сарајево, Прибој, Мионица, Београд и Пожаревац, а бициклисти ће возити и на Јахорини и наа Златибору.

Челници најпрестижније трке у Југоисточној европи увелико се спремају за почетак такмичења.

"Посебно ми је драго што сам сада чуо да је почетак трке из Сарајева, из Републике Српске, да се трка завршава овде у нашем прелепом граду Пожаревцу. Што се тиче нашег града ово је изузетно велика шаст и задовољство што ће се трка завршити у нашем прелепом граду Пожаревцу и да се покажемо наравно као добри домаћини као што је и раније случај био", изјавио је Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Пожаревац је град који је препознатљив по Љубичевским коњичким играма и по трци Кроз Србију, с обзиром на то да је Пожаревац дугогодишњи домаћин етапа на нашој најзначајнијој трци. На обострано задовољство, одлучено је да се овогодишња трка заврши 2. августа управо у Пожаревцу.

"Централна манифестација традиционално су Љубичевске коњичке игре које се увек одржавају увек првог викенда у септеммбру. Ове године очекујемо да игре буде на вишем нивоу, и свеке године дижемо ту лествицу што се тиче спортских догађаја", додаје Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Трка кроз Србију је међународни спортски бренд Србије, чему у прилог иде и чињеница да ће ова прелепа манифестација ускоро ући и у прву категорију Светске бициклистичке федерације.

"Можемо се на овај начин представити и широј, не само републичној, већ и медјународној јавности, имамо доста туристичких потенцијала, доста улажемо у туристичку инфраструктуру, и сад имамо прилику да у наредна два месеца до почетка трке да се представимо на најбољи могући начин", напоменуо је градоначелник Пожаревца.

"Пожаревац је већ дуги низ година домаћин трке Кроз Србију и незаобилазно место и у будућности. Ја сам овде долазио и као бициклиста, и као члан организације, и кад имате прилику да разговарате са људима из Пожаревца, људима који воде Пожаревац, изузетна је част да будете ту и да будете тако прихваћени. Увек се помиње коме је већа час, ипак је већа част трци Кроз Србију, јер кад имате текве домаћине, онда сигурно имате и успех", додаје Владимир Куваља, директор трке Кроз Србију.

Нема сумње да нас ове године на циљу у Пожаревцу очекује прави спектакл, али и велики број навијача који су и у претходним годинама на прелеп начин дочекивали караван са 160 возача из 30 светских земаља.

И ове године у директори трке Кроз Србију Куваља и Гајичић посетиће вртиће и основне школе у Пожаревцу, али и у Источном Сарајеву, Прибоју, Мионици и осталим градовима кроз које ће трка проћи, где ће организовати и трке претшколаца и основаца.

Најбољим младим Пожаревљанима ће и ове године бити уручени бицикли и друге вредне награде, у склопу промоције бициклизма у читавој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво