Српске кајакашице почеле сезону на Ади: Токио главни циљ

Најбоље српске кајакашице на сунцем окупаној Ади Циганлији тркама за Куп Србије почеле су нову сезону у којој је главни циљ да се изборе норме за Олимпијске игре у Токију.

Милица Старовић, једна од најбољих српских кајакашица, истиче да је Куп традиционално први корак у сезони и да са доста оптимизма очекује изазове који следе.

"Генерално сам задовољна својом формом, која сада није 'пикирана' и подизана за ово такмичење. Чувамо се за међународне трке које нам предстоје, а које ће бити доста тешке. Норма за Токио нам је циљ и план за ову сезону. Задовољна сам како смо радили, како смо тренирали у свим посадама и поставама. У двоседу смо тренутно испробавали комбинацију с Маријом Достанић и могу рећи да ми делује обећавајуће, а и четверац посебно", рекла је Тањугу Старовићева.

Она је додала да ће се потрудити да се норма за Токио обезбеди кроз четверац и мање чамце.

"После овог такмичења, очекују нас два Светска купа крајем маја, један у Познању, а други у Дуисбургу. Они нам служе да одмеримо снаге с конкурентима из целог света, а до тада тачно знамо шта треба да радимо. После следе Европске игре у Минску. То ће нам бити једна јака провера за оно главно, за сам крај сезоне, Светско првенство у Сегедину, где ћемо покушати да изборимо норме за Токио", поручила је Старовићева.

Николина Молдован истиче да јој је пријала трка на Купу Србије и да је уживала на стази.

"Женска екипа је на овај Куп дошла из тренинга и благе форме. Ове године се спремамо за Светске купове у Пољској и Немачкој. Женска екипа увелико весла групне чамце на тренинзима, а наш Куп нам је проба пред међународна такмичења. Да доживимо драж трке, јер на тренинзима немате тај осећај", каже Николина Молдован.

Према њеним речима, олимпијска норма је главни и једини циљ за који цела женска екипа живи ове године.

"Звучаћу нескромно, али женска екипа има огромне шансе. Имамо искуство са претходних Олимпијских игара у Лондону и Рију, нисмо имали проблеме за норме и надам се да ће нас што више из зенског тима изборити норме за Токио", закључила је Молдован.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво